Najveći problem u primeni necarinske barijere

Izvor: Beta, 09.Nov.2010, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći problem u primeni necarinske barijere

BEOGRAD, 9. novembra 2010. (Beta) - Najveći problem u primeni CEFTA sporazuma jesu necarinske barijere, izjavio je u utorak u Beogradu predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin.

Bugarin je na otvaranju CEFTA nedelje kazao da su predstavnici privrednih komora evidentirali necarinske barijere kao što su nepriznavanje sertifikata o kvalitetu i da su predlozi za njihovo otklanjanje dostavljeni nadležnim državnim organima.

On je kazao da su članice CEFTA, nakon zemalja članica EU, najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije i da izvoz u te zemlje čini 30 odsto njenog ukupnog izvoza.

U prvih devet meseci ove godine u zemlje CEFTA sporazuma, Srbija je izvezla robe u vednosti 2,042 milijardi dolara, dok je uvezla robe u vrednosti od 983 miliona dolara.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarin: Najveći problem su necarinske barijere

Izvor: S media, 09.Nov.2010

Najveći problem u primeni CEFTA sporazuma jesu necarinske barijere, izjavio je danas u Beogradu predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin...Bugarin je na otvaranju CEFTA nedelje kazao da su predstavnici privrednih komora evidentirali necarinske barijere kao što su nepriznavanje sertifikata...

Nastavak na S media...

Bugarin: Necarinske barijere koče trgovinu zemalja CEFTA

Izvor: EMportal, 09.Nov.2010

Najveća prepreka u trgovini među zemljama-potpisnicama Sporazuma CEFTA su necarinske barijere, rekao je Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije, na otvaranju Nedelje CEFTA, koja traje od 9. do 12. novembra.

Nastavak na EMportal...

Necarinske barijere koče CEFTA

Izvor: B92, 09.Nov.2010

Beograd -- Najveći problem u primeni CEFTA sporazuma jesu necarinske barijere, kaže u Beogradu predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin...On je kazao da su članice CEFTA, nakon zemalja članica EU, najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije i da izvoz u te zemlje čini 30 odsto...

Nastavak na B92...

Zvanično otvaranje CEFTA nedelje 2010.

Izvor: S media, 10.Nov.2010, 09:10

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić danas će zvanično otvoriti "CEFTA nedelju 2010"...Na otvaranju „CEFTA nedelje" govoriće i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vinsent Dežer, ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Jozef Mas i predsednik Privredne...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.