(UŽIVO) SPEKTAKULARNI 89. OSKAR: Vajola Dejvis i Maheršala Ali najbolji sporedni glumci, “La La Land” dobio prvog Oskara! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Feb.2017, 03:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽIVO) SPEKTAKULARNI 89. OSKAR: Vajola Dejvis i Maheršala Ali najbolji sporedni glumci, “La La Land” dobio prvog Oskara! (FOTO)

Svečana dodela najprestižnijih filmskih nagrada, 89. Oskar, održava se večeras, u noći između nedelje i ponedeljka, 26. i 27. februara, u teatru "Dolbi" u Holivudu, kroz koju ćemo vas budno voditi.

04:59 - Linus Sandgren dobio je prvog Oskara za najbolju fotografiju, a ovo je večeras druga po redu zlatna statua za "La La Land", nakon čega je nastupio Džon Ledžend sa dve nominovane pesme iz filma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Foto: Tanjug/AP

04:14 - Ostvarenje sa čak 14 nominacija, film "La La Land" reditelja Dejmijena Šazela, ove godine je svakako najveći favorit, a vreme je i za prvu nagradu za rekordni mjuzikl - najbolja scenografija.

03:58 - Najboljim stranim filmom proglašen je "Trgovački putnik", u režiji Iranca Ašgara Farhadija, kojem je ovo drugi Oskar.

Foto: Tanjug/AP

03:44 - Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu Akademija je dodelila Vajoli Dejvis za ulogu u filmu "Ograde" (Fences) Denzela Vošingtona, koja je statuu primila vrlo emotivno i održala govor sa suznim očima!

Foto: Tanjug/AP

- Ljudi me stalno pitaju kakve im priče želim preneti, a ja im pričam one o ljudima koji su puno sanjali, a nisu uspeli, o ljudima koji su se zaljubili i - izgubili. Moj kapetane, Denzele Vošingtone... Hvala ti što si stavio dve osobe za volan... Hvala mojim roditeljima, hvala Bogu što vas je odabrao da me dovedete na ovaj svet. Hvala mojim sestrama, mom mužu i mojoj ćerki, vi ste moje srce! Hvala Akademiji - izjavila je Vajoli.

Foto: Tanjug/AP

03:25 - Stiže vam kiša bombona! Vreme je da proverite svoju kilažu... Možda sledeće godine ovako budemo delili i nagrade - najavio je šaljivi Kimel, dok su se sa plafona teatra "Dolbi" spuštale vrećice sa bombonima.

Film slavnog Mela Gibsona dobio je večeras prvog Oskara, za najbolji miks zvuka u ostvarenju "Greben spasa" (Hacksaw Ridge).

Foto: Tanjug/AP

02.57 - Zlatna statua u kategoriji za najbolju šminku i frizure dodeljena je ekipi "Odreda otpisanih", dok je za najbolji kostim Oskara (četvrti put) dobila Kolin Etvud, za film "Fantastične zveri i gde ih naći".

Foto: Tanjug/AP

02:44 - Prvi Oskar uručen je najboljem glumcu u sporednoj ulozi, a to je Maheršala Ali, za ulogu u filmu "Mesečina" (Moonlight).

- Zahvaljujem se svim svojim profesorima i učiteljima. Hvala filmskoj ekipi, svi ste zaslužili da dobijete Oskara. Hvala mojoj supruzi, koja je bila trudna dok smo snimali film i pomagala mi sve vreme tokom prjekta - izjavio je Ali.

Foto: Tanjug/AP

02:35 - U duhovitom i šarmantnom stilu Kimel je čestitao svima što su nominovani, a onda pokušao da se pomiri sa Metom Dejmonom. Ali, samo pokušao...

Foto: Tanjug/AP

02:30 - Džastin Timberlejk otvorio je glamurozno veče svojim hitom "Can't Stop The Feeling", ujedno nominovanim u kategoriji najboljeg originalnog singla, pozdravio je Holivud i najavio domaćina ovogodišnje dodele Oskara, glumca i komičara Džimija Kimela.

Foto: Tanjug/AP

Dobra atmosferaje, verujemo, zagarantovana, a favoriti za prestižnu nagradu su, očekivano, rekorder "La La Land", i filmovi "Moonlight" i "Arrival".

Foto: Tanjug/AP

Ono što je značajno jeste da je američka Akademija za film i nauku ove godine nominovala nekoliko filmova sa afroamerički glumcima, i to posle dve godine kritika zbog izostanka istih među nominacijama. Među njima je neprikosnoveni Denzel Vošington, zatim Vajola Dejvis, Maheršala Ali i Naomi Heris.

Svečanost u najglamuroznijoj noći Holivuda, pored Džastina Timberlejka, upotpuniće i slavni muzičari Sting, Džon Ledžend i Lin-Manuel Miranda, koji se ujedno takmiče u nominaciji za najbolju originalnu pesmu.

Foto: Tanjug/AP

Mjuzikl "La La Land" ostvarenje je koje je ove godine osvojilo čak 14 nominacija za prestižnog Oskara, čime je stao na crtu ranijim favoritima, filmovima "Titanik" i "Sve o Ivi".

Podsetimo, u trci za najbolji film godine su:

Arrival

Fences

Hacksaw Ridge

Hell or High Water

Hidden Figures

La La Land

Lion

Manchester by the Sea

Moonlight

Pratite uživo najzanimljivije događaje sa ovogodišnje dodele Oskara!

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRAVO U GLAVU! Pevala je na Oskaru i dogodio joj se peh na bini, ali ona se ODLIČNO snašla! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Feb.2017

U najglamuroznijoj noći filmskih nagrada, 89. po redu dodele Oskara u Los Anđelesu, mlada Amerikanka Aulii Cravalho izazvala je veliku pažnju svojim nastupom, budući da je doživela manji peh na sceni...Tokom svečane ceremonije 16-godišnja pevačica Aulii Cravalho izvela je numeru "", nominovanu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Justin Timberlake i John Legend priredili impresivne nastupe na dodeli Oskara (VIDEO)

Izvor: Tracara.com, 27.Feb.2017

(foto:everydaylifewithhomies) Na sinoćnoj ceremoniji dodele Oskara prisutni su imali priliku da uživaju u odličnim nastupima, a poseban ugođaj svima je najpre priredio Justin Timberlake. On je otvorio veče sjajnim performansom, a energičnim plesom i odličnim vokalom oduševio publiku, izvodeći...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.