Težak poraz Zvezde od Sasuola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2016, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak poraz Zvezde od Sasuola

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u gostima od Sasuola 3:0 u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa.

Strelci za Sasuolo bili su Domeniko Berardi u 17, Mateo Politano u 41. i Gregoar Defrel u 69. minutu.

Revanš se igra za sedam dana u Beogradu.

Zvezda je u Ređo Emiliji odigrala najlošiju utakmicu ove sezone, a fudbaleri italijanskog tima su konstantno bili opasni i stvarali šanse, dok srpski klub nije imao nijednu izrazitu šansu tokom 90 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minuta.

Već na početku je bilo jasno da će crveno-beli imati težak zadatak, pošto je domaćin bio izrazito bolji, a prvu veliku priliku propustio je u devetom minutu, kada je Damir Kahriman odbraniš šut iz prve Davidea Bjondinija.

Sasuolo je prednost stekao posle kiksa Kahrimana u 17. minutu. Mateo Politano je šutirao, golman crveno-belih loše intervenisao, a lopta se odbila od obe stative i došla do Berardija, koji je bio ispred praznog gola.

Nakon prvog pogotka, domaćin je nastavio da stvara izrazite šanse, a prvu je iskoristio u 41. minutu, posle veoma loše intervencije odbrane. Politano je prošao trojicu fudbalera Zvezde, odigrao dupli pas sa Berardijem i ostao sam ispred Kahrimana i bez problema ga savladao.

Pauza na poluvremenu je bila preko potrebna Zvezdinim igračima, ali je nisu iskoristili pošto su domaći fudbaleri u prvih 20 minuta drugog dela dva puta pogodili stativu, ali imali i još nekoliko izraziti prilika.

Prvo je stativu pogodio Berardi pošto je ostao sam i lobovao Kahrimana, potom je veliku šansu imao Paolo Kanavaro, a u 66. minutu je Pollitano pogodio okvir gola nakon što niko nije intervenisao od gostujućih fudbalera u kaznenom prostoru.

Veliki broj šansi Sasuolo je iskoristio u 70. minutu, kada je Alfred Dankan dobro dodao do Dijega Falčinelija, koji je centrirao sa leve strane, a Defrel se dobro snašao između štopera crveno-belih Tomasa Fibela i Damjana Le Taleka, pa je Kahriman i treći put savladan.

Zvezda je deklasirana u Italiji i imaće prilično težak zadatak u revanšu na svom stadionu u Beogradu, pošto je Sasuolo pokazao pokazao da ima mnogo bolji tim od srpskog kluba.

Utakmicu na stadionu Mapei u Ređo Emiliji posmatralo je oko 5.000 gledalaca, od čega više od hiljadu navijača Zvezde.

Božović: Velika razlika u kvalitetu, ali moramo da verujemo

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da njegova ekipa ne može da se upoređuje sa Sasuolom, ali da mora da veruje u prolaz dalje dok god postoji šansa.

"Teško je govoriti o kvalitetu ove ekipe zato što je sastavljana nedelju dana pre početka kvalifikacija. Igrali smo protiv tima koji već dve godine igra zajedno Seriju A. Ne možemo da se upoređujemo jer su daleko uigraniji od nas. Velika je razlika u kvalitetu između dve lige. Ako to ne vidite, pogledajte malo bolje", rekao je Božović novinarima posle utakmice u Ređo Emiliji.

Božović je naveo da "niko neće snositi konsekvence" posle utakmice.

"Nismo bili na nivou na kom možemo da budemo. Ali, Sasuolo nas je primorao da grešimo. Svako igra onoliko koliko mu protivnik dozvoli", kazao je Božović.

Prema njegovim rečima, razlika između Zvezde i Sasuola je bila u "svemu", a posebno u brzini igrača.

Božović je istakao da "dok postoji šansa i mogućnost mora da veruje" da Zvezda može da prođe u grupnu fazu Lige Evropa.

"Zvezda nije devet godina igrala u Evropi. Zaboravili smo kako izgleda igrati u Evropi. To je trenutno realna slika", rekao je Božović.

On je dodao da Zvezda u revanšu treba da bude mnogo agresivnija i da mu je nejasno zašto su njegovi igrači u prvoj utakmici izlazili i igrali presing jer je dogovor bio da se "čeka" protivnik. Takođe, naveo je da mu je drago zbog dobre igre Mihaila Ristića, i da je to "veća korist" od rezultata utakmice.

Upitan da li duguje izvinjenje navijačima, Božović je odgovorio da novinari ne treba da mešaju navijače u utakmicu.

"Treba da postaviš pitanje u vezi utakmice, a da ostaviš navijače izvan toga. Sad ću da odem i da idem svima pojedinačno da se izvinjavam", rekao je on.

Božovića je uvredilo pitanje jednog novinara koje je glasilo: "Da li Pablo Mouče ima klauzulu u ugovoru da igra 60 minuta jer bi ga rođena majka zamenila posle 30".

"Nemoj da postavljaš takva pitanja jer si bezobrazan, postavi mi pitanje o utakmici. Nema to u ugovoru i to dobro znaš, nemoj da se sprdaš", ljutito je odgovorio Božović.

Di Frančesko: Ljut sam, trebalo je da ubedljivije pobedimo Zvezdu

Trener Sasuola Euzebio Di Frančesko rekao je da je veoma zadovoljan zbog pobede, ali i da je ljut jer misli da je trebalo da bude ubedljivije.

"Veoma sam zadovoljan, ali nas čeka još 90 minuta u Beogradu. Samo su naše zasluge za ovakav rezultat. Ljut sam što nismo ubedljivije pobedili, trebalo je da damo najmanje četiri gola", rekao je Di Frančesko novinarima.

Di Frančesko je kazao da je više njegov tim igrao dobro nego što je Zvezda bila loša.

"Protiv Ludogoreca sam video odličan tim Crvene zvezde, igrali su baš dobro. Ovo sada su samo naše zasluge, igrali smo odlično. Ništa ipak nije gotovo", kazao je Di Frančesko.

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.