Zvezda srušila Željkovu imperiju! Sila su Kuzmić i Đenka

Izvor: MozzartSport.com, 12.Jan.2017, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda srušila Željkovu imperiju! Sila su Kuzmić i Đenka

Crveno-beli posle drame konačno slavili protiv Fenerbahčea - 75:73

Sreća prati hrabre, a večeras su u neverovatnoj atmosferi dvorane Aleksandar Nikolić sva svojstva hrabrosti prikazali Čarls Dženkins i Ognjen Kuzmić, čiju su fantastični potezi u poslednjim trenucima meča bacilli moćni Fenerbahče na kolena – 75:73.

Za razliku od prethodnih pet mečeva u kojima je poražena, Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ovoga puta nije bila impresionirana moćnim rivalom. Izabranici Dejana Radonjića, od samog starta utakmice uhvatili su se u koštac sa izuzetno kvalitetnim protivnikom, a zahvaljujući stečenom samopouzdanju iz prethodnih nekoliko mečeva, nisu padali onda kada su bili poljuljani.

Pojedine čudne odluke nesigurne sudijeske trojke Lotermozer, Kormilas, Viklicki, samo su potpaljivale izuzetno uzavrelu atmosferu na tribinama beogradskog hrama košarke i budile dodatni bunt kod igrača domaćeg tima da se još hrabrije suprotstave istanblskom velikanu.

Fenerbače možda nije tim koji pada pod atmosferom protivničke publike, ali ono što je Zvezdina publika priredila na početku drugog poluvremena bilo je nešto sa čim nijedan protivnik ne može da se nosi. Taj navijački zanos crveno-belih dodatno su u trećoj četvrtini pojačali borbeni Čarls Dženkins, nemurni Nemanja Dangubić i konstantno dobri Marko Simonović, pa je razlika u 34. minutu išla na rekordnih plus 10 (54:44).

Ipak, bilo je jasno da utakmica tada neće biti prelomljena i da će Crvenoj zvezdi biti potrebna dodatna sigurnost i maksimalna koncetracija da bi došla do velikog slavlja. Gosti su serijom 15:6 stigli do potpunog egala i uveli veliku neizvesnost meč u meč, koja je večeras bila nezibežna.

U odlučujućem periodu odmah je delovalo je da bi moglo da preovlada iskustvo i kvalitet gostujućeg tima, svoju minijaturu je imao Jan Veseli, ali se Zvezda ponovo izdigla, na seriju 6:2, odgovorila gotovo na identičan način i drama je mogla da počne. U igri debljih živaca pravu dodatnu dramu donela je odluka o dosuđivanju auta na minut do kraja, koja se čekala 60 sekundi, a posle nje Jović je pogodio slobodno bacanje i u poslednje 43 sekunde ušlo se sa rezultatom 73:73. Ipak, onda je loptu u svoje ruke uzeo Čarls Dženkins, pogodio težak šut, a u poslednjem napadu odgovornost je preuzeo Ekpe Judo i zaradio brutalnu blokadu Ognjena Kuzmića za veliko slavlje crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA – FENERBAHČE 75:73

/23:23, 21:19, 17:17, 14:14/

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Gledalaca: 7.648

Sudije: Lotermozer (Nemačka), Kormilas (Grčka) i Viklicki (Češka)

CRVENA ZVEZDA: Volters 6, Tompson 2, Dangubić 5, Mitrović 2, Lazić 3, Dobrić, Simonović 12, Dženkins 1‚4, Gudurić, Jović 8, Kuzmić 21, Bjelica 2.

FENERBAHČE: Hersek, Judo 16, Mahmutoglu, Antić, Bogdanović 12, Slukas 7, Nunali, Veseli 7, Kalinić 8, Dikson 7, Duverioglu, Datome 16.

Piše: Nenad Jovanović

Foto: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.