Zvezda pobedila Mladost za kraj sezone

Izvor: Akter, 24.Maj.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pobedila Mladost za kraj sezone

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su završili ovu sezonu, pošto su danas u Beogradu pobedili Mladost iz Lučana sa 3:1, u 30. kolu Super lige Srbije

Utakmica nije imala nikakvog takmičarskog značaja. Zvezda je već ranije obezbedila drugo mesto, dok Mladost nije mogla da ispadne, niti da ide u baraž. Ovo je bila utakmica na kome se domaći teren oprostio od trenera Nenada Lalatovića, kao i fudbalera Darka Lazovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kome je ovo bio poslednji meč za crveno-bele, pošto na kraju sezone ide u Sampdoriju.

Lazović je u ovoj utakmici nosio kapitensku traku oko ruke, a njemu je pre početka meča predsednik kluba Svetozar Mijailović uručio uramljen Zvezdin dres sa njegovim brojem osam, a preko video-bima je emitovan kratak film zahvalnosti.

Ova utakmica će ostati upamćena i po tome što je Zvezda prvi put u novijoj istoriji u protokolu imala samo 15 igrača, odnosno samo četvoricu na klupi za rezerve. Luka Jović je povređen, a Predrag Rajković, Marko Grujić i Vukašin Jovanović su otišli na Novi Zeland sa mladom reprezentacijom.

Rivali su zbog svega toga odigrali otvoren i relativno uzbudljiv za domaće prilike. Golove za Zvezdu postigli su Petar Orlandić u 25. i 45. minutu, kao i Saša Stojanović u 90. Strelaz za Mladost o je Jevgen Pavlov u 34. minutu.

Mladost je najbolju priliku u prvom poluvremenu imala u 24. minutu, kada je Predrag Živadinović iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Zvezda je povela u 25. minutu, kada je Saša Stojanović centrirao sa leve strane, a Orlandić glavom zahvatio loptu i sa pet metara je smestio u mrežu, za radost oko 8.000 gledalaca. Samo tri minuta kasnije moglo je da bude 3:0, ali je golman Mladosti Nemanja Krznarić odlično odbranio pokušaje Miloša Bosančića i Lazovića.

Zvezda je imala još nekoliko poluprilika, ali je sledeći gol postigla Mladost, posle sjajne akcije. Lazar Jovanović je utrčao u prazan prostor i pokupio loptu posle neuspele ofsajd-zamke domaćeg tima, i dodao na drugu stranu, gde se našao Jevgen Pavlov i smestio loptu u mrežu za 2:2.

Zvezda je nastavila da ima inicijativu, koja se konačno isplatila u nadoknadi vremena. Lazović je proigrao Orlandića, koji je iz okreta zakucao loptu u mrežu Krznarića za 2:1.

Slična igra viđena je i u drugom poluvremenu: Zvezda je imala inicijativu i uglavnom napadala, a Mladost je povremeno uspevala da se probije do gola i pokušava, ali nije bilo pravih šansi.

Zvezda je u drugom delu drugog poluvremena propustila dve jako dobre prilike. Prvo je u 69. minutu Stefan Đorđević dodao loptu Lazoviću, a on sa pet-šest metara šutirao pravo u golmana.

U 78. minutu, Dušan Anđelković je pogodio stativu, a Orlandić nije uspeo sa peterca da se snađe sa odbijenom loptom.

Mladost je u 80. minutu došla do svoje velike prilike. Lazar Jovanović je posle kontranapada izbio sam pred golmana Damira Kahrimana, ali umesto da šutne pored ili preko istrčalog čuvara odbrane, on je probao da ga obiđe, ali neuspešno.

Zvezda je za preostalo vreme pokušavala da postigne još jedan gol, ali su se njeni pokušaji sveli na nekoliko izglednih prilika i neuspešnih šuteva, sve dok Stojanović u poslednjem minutu nadoknade vremena nije dao i treći gol.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.