Zvezda na korak od odbrane triple krune

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Apr.2014, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na korak od odbrane triple krune

Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 0:3 (22:25, 20:25, 20:25)
Mala sala SPC „Vojvodina“. Gledalaca: 1.100. Sudije: Anđelko Popović (Sremski Karlovci) i Mirko Janković (Niš). Trajanje meča: 80 minuta. Rezultat u seriji: 1:2.
VOJVODINA NS SEME: Simić 3, Kolarić (libero), Č. Stanković 1, Strugar, Veselinović, Katić 13, Radić 8, Milutinov, V. Petković 1, Luburić 9, M. Stanković 10, Kapur (libero). Trener >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << : Strahinja Kozić.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 4, Munćan 2, Stoković, Perić, Stoilović 8, Gmitrović, Koprivica 10, Milutinović 9, Jovanović, D. Petković 22, Buculjević 1, Vujić (libero). Trener: Duško Nikolić.
Crvena zvezda je slavila u trećem meču finala plej-ofa protiv Vojvodine NS seme u Novom Sadu. Na taj način, Beograđani su došli na samo korak od odbrane titule, ujedno i triple krune osvojene prošle sezone.
Prvu priliku da se okite desetom titulom šampiona u istoriji Crvena zvezda će imati na istom terenu u četvrtak (18,00 časova, RTS 2), dok će Novosađani pokušati da izbore majstoricu. Ukoliko dođe do petog meča, on će biti igran u Beogradu u dvorani „Sport Eko“ u subotu.
Sjajna je bila Crvena zvezda u trećem susretu. Očigledno je da su izabranici Duška Nikolića posle poraza u drugom meču daleko ozbiljnije shvatili rivala, a takav pristup doneo im je trijumf.
Još od starta meča jasno je bilo da će mnogo toga zavisiti od servisa Beograđana. A on je na ovom susretu bio na visokom nivou, kao i realizacija napada. Međutim, nije sve krenulo po željama gostiju.
Vojvodina je, uz sjajnu atmosferu sa tribina malog SPENS-a bolje počela, pa je na drugom obaveznom predahu imala velikih pet poena prednosti (16:11). No, kao da su se tada uplašili mogućnosti da trijumfuju, pa je Zvezda za tili čas preokrenula (21:18), a potom i mirmo privela set kraju – 25:22.
U drugom periodu Vojvodina je još jednom imala šansu da meč učini zanimljivijim, ali je posustala u finišu. Činilo se da je Zvezda veći deo posla odradila kad je na odlične servise Koprivice povela sa 17:13.
Međutim, reagovao je tada tajm-autom Strahinja Kozić, a Vojvodina NS seme se brzo vratila u meč (17:16). Ipak, u završnici je najpre Dušan Petković vratio razliku gostima (20:17), a do kraja je šampion bio odličan – 25:20.
Ispostavilo se da je tu bio i kraj otpora novosadskog tima. Crvena zvezda je brzo napravila razliku u trećem periodu (8:3), koju je potom održavala do same završnice (18:12). Novosađani su tu razliku smanjili, ali nije bilo uzbuđenja do kraja – 25:20.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.