Zvezda do pobede u finišu, tri gola Kneževića

Izvor: Press, 30.Nov.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda do pobede u finišu, tri gola Kneževića

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu ekipu Voždovca sa 2:0 (0:0) u utakmici 19. kola Superlige Srbije.
        Lider domaćeg šampionata dugo se mučio, ali je slavio autogolom golmana Voždovca Zorana Popovića u 86. i Uga Vijeire u 94. minutu.
Zvezda je povela kada je Vijeira posle centaršuta Luisa Ibanjeza pogodio stativu, a lopta je posle toga nesrećno odbila od Popovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i završila u mreži. Trijumf je potvrdio Portugalac samo nekoliko sekundi pre poslednjeg zvužduka sudije.
Crveno-beli nastavili su fantastičan niz i upisali 16. uzastopnu pobedu u Superligi, u seriji koja je počela upravo od meča na Vračaru protiv Vožovca.
Ekipa Miodraga Božovića bila je mnogo bolji rival od protivnika, a bar tri velike šanse propustio je Luka Jović, kao i Vijeira, Sikimić, Grujić...
Fudbaleri Borca savladali su na svom terenu Radnik posle goleade 4:2, dok je Čukarički u malom beogradskom derbiju bio ubedljiv na Karaburmi protiv OFK Beorgada 3:0.
Rad nije uspeo da slavi ni posle 10. meča u prvenstvu, odigravši 1:1 sa Javorom.
Božović: Srećno do pobede, ova ekipa nikad ne odustaje
        Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da ekipa nije gubila nadu zbog čega je nagrađena pobedom u finišu protiv Voždovca.
"Imali smo problema da probijemo odranu Voždovca jer je igrao sa petericom u poslednjoj liniji. Izvanredno su se branili, činilo se da će ostati 0:0, ali smo srećno došli do prvog gola. Mislim da smo zaslužili tu sreću", rekao je Božović na konferenciji za medije posle utakmice.
Crnogorski trener poručio je da najveće zasluge za uspehe tima imaju njegovi igrači.
"Tajna je u dobrim igračima, Rekao sam da je dobar trener onaj koji sa dobrim igračima napravi uspeh, a sa lošim to nije moguće. Igrači su najzaslužniji za ovo, ekipa ima karakter i nikad ne odustaje. Da smo spustili ruke mislim da ne bismo pobedili".
Lider Superlige upisao je 16. trijumf zaredom u šampionatu i došla na samo jednu pobedu od klupskog rekorda pod vođstvom Slavoljuba Muslina.
"Znači mi što smo oborili rekord Stojanovića, koji je drugi najbolji. Stojanović se stalno spominje po broju uzastopnih pobeda, sada ću se i ja spominjati. Rekao sam igračima da ne smemo da odemo iz Zvezde, a da nas niko ne spomene", naveo je Božović.
Fudbaleri Crvene zvezde u narednom kolu Superlige gostuju Čukaričkom na Banovom brdu.
Rezultati i strelci 19. kola Superlige:
Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (Popović autogol 86, Vijeira 90+4)
Borac - Radnik 4:2 (Vujaklija 2, Knežević 73, 82, 88. - Stojanović 6, Arsić 75)
OFK Beograd - Čukarički 0:3 (Mirosavljević 18, Janković 43, Pavlović 52)
Rad - Javor 1:1 (Veselinović 7. - Dražić 37)
Novi Pazar - Jagodina (odloženo zbog snega)
Danas:
Vojvodina - Mladost (15 sati)
Sutra:
Spartak - Partizan (13)
Tabela: Crvena zvezda 53 boda, Čukarički 35, Borac 34, Partizan 29, Radnički Niš 28, Javor 27, Vojvodina 25, Mladost Lučani 24, Voždovac 22, Radnik 21, Novi Pazar 20, OFK Beograd 18, Metalac 18, Jagodina 15, Rad 15, Spartak 9 (-4).
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.