Uživo: Provala oblaka, pritisak Voše i projektil Rakića, Vojvodina - Zvezda 0:1!

Izvor: Blic, 23.Avg.2014, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Provala oblaka, pritisak "Voše" i projektil Rakića, Vojvodina - Zvezda 0:1!

Derbi 3. kola Jelen Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u Novom Sadu na stadionu Karađorđe od 20.30, a zbivanja sa tog meča možete da pratite uz Blicsport.rs. Igra se prvo poluvreme i trenutno je 0:1, zahvaljujući sjajnom golu Zvezdinog napadača Đorđa Rakića.

Oba tima su sezonu otpočela sa po dve pobede i po pet datih golova, s tim što su beogradski crveno-beli u svojim trijumfima sačuvali sopstvenu mrežu, a "lale" jednom kapitulirale.

Uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << početka meča, prava provala oblaka zadesila je Novi Sad, pa je pitanje u kom stanju će biti teren, a i kako će se akteri snaći na takvom igralištu i po takvom pljusku.

Iako je šampion Srbije uspeo da reguliše sva potraživanja zbog kojih nije mogla da registruje pojačanja, licenca je stigla, ali ne i svi neophodni papiri da se svih osam novajlija stave na raspolaganju treneru Lalatoviću za ovaj meč, a dvojica za koje je dobijeno "zeleno svetlo", Gavrić i Planić, našli su se među rezervama.

Utakmica je počela prilično grubom igrom na sredini terena, a u prva četiri minuta dvaputa je na zemlji ostao da leži Zvezdin napadač Đorđe Rakić, zbog čega je sudija Đukić morao da prekida igru, pa pravo fudbalsko nadmudrivanje nije ni otpočelo kao što je to publika priželjkivala.

Kiša čiji je intenzitet blago opao kako je meč krenuo, ipak je dovoljno otežavala kontrolu lopte pa se uvodni deo duela vrlo brzo pretvorio u bezuspešne pokušaje da se odigra neka duža akcija, jer to borbenost rivala i vremenske prilike prosto nisu dozvoljavale.

Tako je jedina prilika na početku bila ona u kojoj je Zvezda brzo iznela loptu po desnoj strani, gde je Darko Lazović jednim potezom, u trku, uspeo da se oslobodi čuvara, da bi po ulasku u kazneni prostor, u situaciji 2-na-2, odlučio da ne proigra Rakića, već da uputi udarac koji je član Mančester junajteda na pozajmici u "Voši", Vanja Milinković-Savić lako ukrotio.

Na drugom delu terena, na kome je Zvezdina odbrana prilično lako rešavala sve problematične situacije, pripretio je jedino defanzivac domaćih Nastić, čiji je udarac sa 20-ak metara otišao isto toliko iznad prečke, a onda je u 16. minutu Đorđe Rakić doveo ekipu sa Marakne u vođstvo.

Zvezdina polu-kontra omogućila je napadaču beogradskog tima da nekoliko koraka vodi loptu, a da onda sa više od 20 metara raspali desnicom po njoj, pa ni Milinković Savić, koji je bio dobro postavljen, nije uspeo da spreči da ona uđe, ispod prečke, u mrežu - 0:1.

Umalo je domaćin izjednačio u 25. minutu, kada je Darko Lazić u poslednji čas blokirao šut rivala sa leve strane Zvezdinog kaznenog prostora, i to posle sjajnog prodora mlade nade našeg fudbala Mijata Gaćinovića i lucidnog dodavanja za Lazara Veselinovića i to iza leđa odbrane gostiju. A onda je dva minuta kasnije Rajković morao da spasava gol beogradskih crveno-belih, jer je Veselinović šutirao iskosa u bliži, sam gornji desni ugao, no rezultat je ostao nepromenjen zbog dobrog postavljanja i hitre reakcije golmana.

Dodala je tada "Voša" gas, posle Milijaševog pokušaja usledila su tri na suprotnoj strani igrališta, Gaćinovićev, Poletanovićev i Alivodićev. Prva dva su bila izblokirana a treći odbranjen, na radost Zvezdinih pristalica, ali sasvim dovoljno za "buđenje" domaćeg dela publike i glasno prepucavanje na temu "čiji je Novi Sad?".

Jelen Superliga, 3. kolo

U TOKU: Vojvodina - Crvena zvezda 0:1 (1. poluvreme)

Strelac: 0:1 Đorđe Rakić (16)

Novi Sad - Stadion: "Karađorđe"; Gledalaca: oko 8.000; Sudija: Nenad Đukić

Vojvodina: Milinković-Savić, Nastić, Babić, Pekarić, Makarić, Ivanović, Alivodić, Poletanović, Puškarić, Veselinović, Gaćinović

Crvena zvezda: Rajković, Mijailović, Pavićević, Lazić, Petković, Savićević, Lazović, Milijaš, Kovačević, Rakić, Pečnik

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Rakić projektilom uzdrmao "Vošu" pa zamenjen, Vojvodina - Zvezda 0:1!

Izvor: Blic, 23.Avg.2014

Derbi 3. kola Jelen Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u Novom Sadu na stadionu Karađorđe od 20.30, a zbivanja sa tog meča možete da pratite uz Blicsport.rs. U toku je drugo poluvreme i trenutno je 0:1, zahvaljujući sjajnom golu Zvezdinog napadača Đorđa Rakića...Oba tima su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.