Zvezda “razbila” Vojvodinu i vratila se na prvo mesto! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Sep.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda “razbila” Vojvodinu i vratila se na prvo mesto! (FOTO) (VIDEO)

Fudbaleri Vojvodine šepurili su se na prvom mestu Superlige samo jednu nedelju.

Novosađane je sa čela svrgnula Crvena zvezda koja je ponovo lider posle pobede nad "lalama" u derbiju 10. kola na našem najvećem stadionu, rezultatom 4:1 (1:1).

Posle 10 kola situacija na tabeli je sledeća: Zvezda 25, Vojvodina 23, Radnički Niš 20, Partizan 19...

Zvezda je nanela prvi poraz ekipi Nenada Lalatovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ove sezone, tako da sada više nema neporaženih u superligaškom karavanu.

Strelci za šampiona bili su Džon Ruiz, Mičel Donald, Srđan Plavšić i Slavoljub Srnić, a za Vojvodinu to je bio Filip Malbašić.



strong>

Vredi reći da su gosti dva puta tražili penal, ali sudija Santrač nije video ništa sporno u duelu Petkovića i Malbašića (na 1:0) i kasnije, u drugom delu igre, kada je Ristića lopta pogodila u ruku posle centaršuta.

Utakmicu pred solidno popunjenim tribinama "Marakane" obeležio je i Hugo Vieira,  i njegova serija neverovatnih promašaja pred golom Voše.

Srećom po Portugalca, njegovi saigrači su bili na visini zadatka i nadoknadili sve njegove propuste.

Foto: Marko Todorović



Zvezda je povela preko sve boljeg Ruiza čiji je udarac sa 20 metara bio toliko precizan da Kordiću nije bilo spasa "na crti". Od gola crveno-belih, usledio je period bolje igre "lala" i šanse koje su se sporadično ređale, sve do izjednačenja koje je došlo u režiji Malbašića. Akciji Voše prethodio je kiks Kange - loš povratni pas ka Donaldu, posle čega su Trujić i Meleg pripremili šansu Malbašiću, a ovaj, u maniru najboljih golgetera savladao Manojlovića.



U nastavku meča, samo su Beograđani ostali na nivou iz prvog poluvremena, ne i njihov protivnik čija je odbrana klecala i u nekoliko navrata pucala pod naletima crveno-belih.

Meč je rešen u periodu od 58. do 63. minut. Zvezda je uspelda postigne dva gola i tako uvede meč u mirnu završnicu.

Najpre je Donald, na dodavanje Ruiza, inteligentno, vrhom leve kopačke poslao loptu u mrežu pored Kordića, a nedugo potom Plavšić je rešio pitanje pobednika kada je odlično ispratio akciju svog tima i odbranu Kordiča, koga je savladao preciznim udarcem u bliži ugao.

Tačku na goleadu i ubedljivu pobedu Zvezde stavio je rezervista Srnić, koga je uposlio raspoloženi Plavšić.

Crvena zvezda - Vojvodina 4:1

(Ruiz 11, Donald 58, Plavšić 63, Srnić 90 - Malbašić 43)

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Ristić - Poletanović, Donald - Plavšić, Kanga (90. Orlandić), Ruiz (77. Srnić) - Vijeira (86. Sikimić).

VOJVODINA: Kordić – Lakićević, V. Kovačević, Planić, Antić – Maksimović, Jovančić (72. Zličić) - Paločević, Meleg, Malbašić – Trujić (81. Trifunović)

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Telegraf

Foto: Marko Todorović

Superliga, 10. kolo

Petak:

Rad - Čukarički 1:1

(Maraš 13 - Fofana 54)

Nedelja:

Voždovac - Novi Pazar 2:0

(Stojanović 82, 89)

Metalac - Partizan 0:1

(Leonardo 61)

Napredak - Spartak Ždrepčeva krv 1:0

(Jovović 55)

Borac - Javor Matis 1:1

(Drašković 76 - Cvetković 54)

Crvena zvezda - Vojvodina 4:1

(Ruiz 11, Donald 58, Plavšić 63, Srnić 90 – Malbašić 43)

Mladost - Bačka 1:0

(Bojović 26)

Radnički Niš - Radnik 1:0

(Pavkov 75)

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Zvezda se „Ruiz ekspresom“ vratila na prvo mesto! Vojvodina pala za četiri minuta (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2016

U derbiju jeseni crveno-beli bolji od Novosađana - 4:1..Zvezda se vratila na prvo mesto! Kompozicija srpskog šampiona u derbiju jeseni protiv Vojvodine nosila je tablu sa napisom: “Ruiz ekspres”!  Od dana kada je zadužio opremu Crvene zvezde Kostarikanac je odigrao ubedljivu najbolju partiju...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.