Radonjić: Šampioni rade teške stvari! Platili smo školu u Strazburu i dobili dobre đake (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Šampioni rade teške stvari! Platili smo školu u Strazburu i dobili dobre đake (VIDEO)

"Rekao sam da nam nadu u pobedu niko ne može uzeti, zato smo i ušli bez respekta u ovaj meč i na kraju slavili"

Crvena zvezda ponovo blista! Mnogo je problema namučilo osvajača tri velika pehara iz prošle sezone, ali i posle svega, crveno-beli izašli su jači nego ikad. U usijanoj atmosferi emocijama preplavljenog Pionira Crvena zvezda odigrala je najbolju partiju ove sezone i uzela meru madridskom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Realu. Pobeda koja će beogradski sastav lansirati u grupu realnih kandidata za borbu za drugu fazu Evrolige, dati ogromnu dozu samopouzdanja i trijumf koji je pokazao da je ovaj tim na pravom putu.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je na konferenciji za štampu prvo čestitao svojim pulenima na velikoj pobedi i novim bodovima, zatim je zahvalnost za ogromnu podršku poslao navijačima, a onda se osvrnuo na kompletna dešavanja s utakmice, uz komentar zašto je sa terena izbacio Stefana Jovića.

"Zajedno sa navijačima pokazali smo šta i koliko možemo, napravili smo najlepšu sliku ovog spektakla koji je viđen u Pioniru. Rekli smo da je Real došao u lošem trenutku za nas, ali i za njih. Napravili su nekoliko poraza u Evroligi i došli u situaciju da se bore za TOP 16 iz donjeg dela tabele, što je nešto na šta nisu računali. Mi smo igrali protiv šampiona Evrope koji ima maksimalni imperativ, a na kraju smo pobedili", rekao je Radonjić posle utakmice i nastavio:

"Rekao sam da nam nadu u pobedu niko ne može uzeti, zato smo i ušli bez respekta u ovaj meč i na kraju slavili. Početak je bio dobar, napadački posebno, u odbrani smo bili korektni. U nekim trenucima pravili smo im bonus penale i primali malo više poena, što je moglo da se izbegne, ali generalno nemam zamerki. Očekivao sam i bolji Real u nastavku, pokazali smo snagu koju očekujem da u nastavku svih takmičenja, u kontinuitetu prikazujemo i kroz veliki rad dolazimo do onoga što smo želeli. Ova sezona je neverovatno teška od samog početka, a evo savladali smo prvaka Evrope iako smo bili nekompletni".

Naravno, Radonjić je brzo povukao paralelu sa utakmicom u Strazburu, koju je Crvena zvezda izgubila iako je imala velikih 21 poena prednosti na početku drugog poluvremena.

"Platili smo školu u Strazburu, a eto dobili dobre đake. Nažalost, utakmicu u Strazburu nismo dobro završili, tada sam ja bio kriv, naravno. Sada smo uspeli da iznesemo veliki pritisak i prednost Reala pretvorimo u veliku pobedu", poručio je crnogorski stručnjak i opomenuo da se pomalo plaši da Zvezda ne ponovi slučaj posle trijumfa nad Stazburom u Beogradu i Bajernom u Minhenu - da od Cibone izgubi kao što je to bio slučaj sa Olimpijom i Igokeom.



"Jednostavno nemoguće da igramo tako dobro stalno, kad nemamo toliki broj igrača, koji su bili projektovani da budu nosioci igre. Pazite, ogromna je potrošnja među igračima, a posebno nakon ovakve pobede. Znamo šta znači ABA liga, ali isto tako znamo da smo mogli da pobedimo Igokeu da smo imali samo još jednog igrača, ali i Olimpiju. Ne želim da uđem u seriju situacija da posle dobrih mečeva da uđemo u krizne situacije".

Iako je pobeda nad Realom stigla u prilično nezgodnom trenutku za oba kluba, Radonjić ne smatra da bi vrhunsko izdanje kompletnog tima i trijumf nad Kraljevskim klubom mogao da bude okidač i prekretnica sezone.

"Mi nemamo nikakve prekretnice trenutno. Naša prekretnica će biti za nekoliko meseci, kada bude ono najbitnije. Posle pobede nad Bajernom svi su mislili da je to prekretnica za nas, ali videli ste šta se desilo. Zato više ne razmišljamo o tome. Tim je večeras bio naš veliki kvalitet. U takvom stanju individualno su se izdvajali neki igrači, ali tim je odradio najveći posao i to je jako pohvalno. Trudićemo se da zvezda igra dobro i da svako u ovom timu pronađe svoje mesto i da Crvena zvezda na kraju dođe do svojih zacrtanih ciljeva".

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"U Strazburu smo platili školu, ali smo dobili dobre đake"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2015

Posle fantastične utakmice i pobede nad braniocem trofeja, trener Radonjić kaže da su crveno-beli došli do velike pobede timskom igrom i nošeni neverovatnom podrškom sa tribina...- Čestitam igračima na svemu onome što su prikazali i trećoj pobedi. Zahvalio bih se navijačima koji su napravili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.