Navijači šesti Zvezdin igrač

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 04:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači šesti Zvezdin igrač

Crvena zvezda od 19 časova u Beogradskoj areni igra sa španskom Valensijom u trećem kolu Evrolige. Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Valensije mora da igra iznad trenutnih mogućnosti kako bi došla do prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da pobedi. Predsednik crveno-belih Nebojša Čović apelovao na navijače da u što većem broju dođu u Arenu.

Crveno-beli su u prva dva kola upisali pobedu i poraz, dok Valensija ima dva poraza. Radonjić je rekao da Valensija ima dobar tim i da na njihovu igru Zvezda mora da odgovori čvrsto i da igra koncentrisano svih 40 minuta.

"Valensija je izuzetno kvalitetna ekipa, iskusni su na spoljnim pozicijama a ništa manje nisu opasni ni pod košem. Zaslužuju respekt svih ekipa, pa i nas. Karakteriše ih čvrsta igra i moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta. Ovom mladom timu potrebna je podrška navijača kako bi zabeležili pobedu", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Kombank areni.

Radonjić je dodao da Valensija, uz Real i Barselonu, spada u najbolje španske klubove, i da najveća opasnost preti od Bojana Dubljevića.

"Dubljević je značajan za Valensiju, ali oni imaju još deset igrača sa velikim iskustvom i sjajnim karijerama, i moramo da se posvetimo čitavom timu a ne samo Dubljeviću, iako je reč o igraču sa NBA perspektivom", ocenio je Radonjić.

On je dodao da je zdravstveni bilten ekipe dobar i da će se Zvezda u kompletnom sastavu suprotstaviti Valensiji.

Zvezdin košarkaš Jaka Blažič rekao je da će crveno-beli morati da poprave greške iz meča protiv Estonaca, i da zaigraju kao u prvom kolu protiv Galatasaraja.

"Čeka nas teška utakmica, Valensija je odličan tim koji je prošle godine osvojio Evrokup, moramo da igramo dobro i u napadu i u odbrani. Dobro smo se spremili i nadam se da ćemo na pravi način sprovesti u delo ideje trenera Radonjića", rekao je Blažič.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović izjavio je da je do sada prodato deset i po hiljada ulaznica i apelovao na navijače da u što većem broju dođu u Arenu.

"Nama je važna svaka utakmica i u Jadranskoj ligi i u Evroligi i zato nam je potrebna podrška navijača, kako bi tim nastavio da postiže dobre rezultate", rekao je Čović.

On je dodao da budžet sistema Crvene zvezde sa svim pogonima iznosi 3,6 miliona evra.

"Zvezda ima jedan od najmlađih i najperspektivnijih timova u Evroligi. Sigurno je najjeftiniji, ali to ne znači da nemamo ambicije u tom takmičenju. Ono što nas muči je zaostavština koja trenutno iznosi dva miliona evra, koji su preostali po reprogramu koji je napravljen i verujem da ćemo to uspešno rešiti", rekao je Čović.

On je dodao da ima puno poverenje u stručni štab i igrače, i poručio da Zvezda neće menjati trenera.

Utakmica trećeg kola D grupe Evrolige između Crvene zvezde i Valensije igra se u Kombank areni od 19 sati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radonjić: Nadam se pobedi u derbiju

Izvor: RTS, 01.Nov.2014

Dejan Radonjić očekuje težak meč protiv Budućnosti, u derbi meču Jadranske lige, ali i pobedu svog tima. Trener Crvene zvezde još jednom poziva navijače da pomognu mladom timu da stigne do nove pobede...Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se nada da će crveno-beli nastaviti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.