Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu, tuči prethodili incidenti sa policijom! Trener turskog tima: Oni su teroristi! (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Nov.2014, 03:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu, tuči prethodili incidenti sa policijom! Trener turskog tima: Oni su teroristi! (VIDEO)

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je u Istanbulu!Oko 400 "delija" otputovalo je u Tursku na evroligaški meč beogradskog kluba protiv Galatasaraja, ali im tamo nije dozvoljeno da kupe ulaznice i uđu u dvoranu "Adbi Ikpeči".Navijači Zvezde nisu odustajali, želeli da pokušaju da uđu u dvoranu, ali im policija nije dozvoljavala. Zbog toga su izbili i incidenti sa turskom policijom. Nedugo posle toga je ispred dvorane došlo do tuče Zvezdinih navijača sa pristalicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Galatasaraja, a u svemu tome je nesrećnom mladiću zaboden nož u srce.Na društvenim mrežama se ubrzo pojavila fotografija ubijenog mladića koja je slikana 2011. godine.- Situacija je tragična, navijaču su zaboli nož u srce i preminuo je. Radimo sve što možemo da svi naši navijači bezbedno napuste Tursku. Mogu da kažem da njihova policija nije dobro uradila posao, jer nije bilo dovoljno policajaca i organizacija nije bila na zavidnom nivou. Upozoravali smo sve da je moguće da se ovo dogodi, ali sada ne vredi pričati. U stalnom kontaktu sam sa premijerom Aleksandrom Vučićem povodom ove situacije - rekao je generalni kozul Srbije u Istanbulu Zoran Marković za "Mondo".Na Tviteru se pojavila slika, za koju tvrde da je sa mesta gde je mladić ubijen.Trener Galatasaraja Ergin Atamana nije birao reči kada je osuo paljbu po navijačima Zvezde.- Oko 300 terorista je došlo ovde bez ikakvih karata i napalo je naš narod. Evroliga mora da suspenduje te ljude. Imao sam priliku da vidim šta se dešavalo, imali su baklje i motke i napali su policiju. To je sramota, bio sam zabrinut za svoju bezbednost - kazao je Ataman.Provokacije navijača Galate su bile očigledne tokom većeg dela meča, isticali su albanske zastave, a često su uzvikivali i povike "Kosovo, Kosovo".Čelnici turskog kluba tvrde da su imali obezbeđene karte za 40 navijača Zvezde, a ne za nekoliko stotina koliko ih je došlo.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Incident

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Krvavi istanbulski pir

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2014

Početak evroligaškog meča između Crvene zvezde i Galatasaraja u Istanbulu obeležila je velika tuča navijača ispred dvorane. Povređenih je bilo mnogo, policije premalo, a jedan srpski život, tačnije Marko Ivković, je ugašen, pošto mu je za vreme tuče zaboden nož u telo...Policija stoji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.