LE: Katai za remi i oproštaj Zvezde od Evrope

Izvor: B92, 25.Avg.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Katai za remi i oproštaj Zvezde od Evrope

Crvena zvezda završila je učešće u Evropi remijem sa Sasuolom na stadionu 'Rajko Mitić' u plej-ofu za Ligu Evrope – 1:1 (0:1).

Italijanski predstavnik igraće u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog takmičenja zahvaljujući ubedljivom trijumfu u prvom susretu u Ređo Emiliji (3:0).

Duel na najvećem srpskom stadionu pred nešto više od 22.000 gledala obeležila je igra na momente oba tima.

Gosti su od samog starta igrali pametno, čekajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grešku domaćina koji je morao da napadne, a upravo iz jedne takve situacije stigli su do prednosti.

Domeniko Berardi iskoristio je ogroman prazan prostor, stigao do lopte na krilu, ušao u kazneni, zalomio dva čuvara, pre nego što je kroz noge Tomasa Fibela pogodio bliži ugao gola Damira Kahrimana za vođstvo u 28. minutu.

Do kraja prvog dela igre Sasuolo je propustio još dve odlične prilike da stigne do gola, ali je i Zvezda imala za čime da žali posle prvih 45 minuta igre. U samom finišu poluvremena, Džon Ruis je odlično proigrao Moučea, međutim – Argentinac iz situacije '1 na 1' nije uspeo da savlada golamana protivnika, da bi Vieira u nastavku akcije prebacio prazan gol sa šest, sedam metara.

Ni nastavak nam nije doneo previše razlike u igri oba tima, Zvezda je napadala, Sasuolo pretio posle kontri, kada se Alesandro Matri ispromašivao, da bi konačan rezultat susreta postavio Aleksandar Katai u 54. minutu.

Kapiten šampiona Srbije probio je kroz sredinu, odigrao dupli pâs sa Ugom Vieriom, a onda odličnim udarcem sa dvadesetak metara poslao loptu u dalji ugao gola gostiju za konačnih 1:1.

Žreb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se u petak od 13.00 u Monaku.

Duel na Marakani počeo je minutom ćutanja u čast žrtava razornog zemljotresa koji je u prethodna dva dana pogodio Italiju.

U uvodnih desetak minuta igre nije bilo prilika, domaćin je imao loptu u nogama, dok su gosti čekali šansu i grešku kako bi zapretili iz kontre. Upravo iz jedne takve situacije u 13. minutu videli smo veliku priliku za goste.

Frančesko Manjaneli poslao je sjajan pâs duboko sa svoje polovine, iskusni Alesandro Matri krenuo na vreme i izašao sâm na Damira Kahrimana, ali je njegov udarac zaustavila bliža stativa.

To kao da je probudilo igrače domaćina koji su zaigrali dosta konkretnije u narednom periodu i nedugo zatim uspeli da stvore prve dve šanse. Oba puta one su došle posle akcija po desnom boku i kombinacije Aleksandra Kataija i Pabla Moučea, ali gola nije bilo. Najpre je odbrana italijanskog tima dobro reagovala, dok je udarac Mičela Donalda lako zaustavio Konsiljii.

Zvezda se sve više otvarala, samim tim ostavljajući sve više prostora rivalu, a to je surovo kaznio Domeniko Berardi u 28. minutu. Sjajni italijanski napadač iskoristio je ogroman prazan prostor, stigao do lopte na krilu, ušao u kazneni, zalomio dva čuvara, pre nego što je kroz noge Tomasa Fibela pogodio bliži ugao gola crveno-belih – 0:1.

Do kraja prvog dela igre Sasuolo je propustio još dve odlične prilike da stigne do gola, ali je i Zvezda imala za čime da žali posle prvih 45 minuta igre. U samom finišu poluvremena, Džon Ruis je odlično proigrao Moučea, međutim – Argentinac iz situacije '1 na 1' nije uspeo da savlada golamana protivnika, da bi Vieira u nastavku akcije prebacio prazan gol sa šest, sedam metara.

Drugo poluvreme počelo je slično startu meča, Zvezda je ponovo preuzela inicijativu i počela da preti preko bokova, a Italijani su čekali šansu iz kontre. Takođe, kao i u prvih 45 minuta, Sasuolo je već prvu situaciju iz kontre pretvorio u opasnu šansu. Tačnije, tri vezane u istom napadu.

U sve tri situacije glavni akter bio je Matri, a može se reći da se iskusni napadač propisno obrukao. Najpre je sjajno umakao četvorici čuvara, ali je njegov udarac odbranio Kahriman, potom je promašio kompletan 'fudbal', da bi konačno sa pet metara glavom prebacio prečku.

Sada, stigla je kazna na drugoj strani u 54. minutu. Aleksandar Katai probio je kroz sredinu, odigrao dupli pâs sa Vieriom, a onda odličnim udarcem sa dvadesetak metara poslao loptu u dalji ugao gola gostiju za izjendačenje – 1:1.

Crveno-beli su pokušali dodatno da pritisnu rivala i stignu do pobede, a prvu šanse posle pogotka Kataija imao je Vieira, ali se Portugalac spetljao ispred kaznenog i šansa je propala.

Nedugo zatim sa distance šutirao je Donald, ali je Kosilji bez ikakvih problema odbranio.

Do kraja susreta gledali smo otvoreno igru na obe strane, gosti se nisu previše trudili, dok je domaćin napadao bukvalno do poslednjih sekundi u želji da svoje navijače nagradi pobedom. Međutim, sve se to uglavnom svodilo na pokušaje posle akcija sa bokova, odnosno iz prekida, ali opasnosti za mrežu italijasnkog tima nije bilo, pa je susret na Marakani završen bez pobedika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.