Kalinić: Polako, dajte nam vremena

Izvor: Mondo, 24.Sep.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić: Polako, dajte nam vremena

Košarkaš Crvene zvezde Telekom apelovao na navijače posle poraza od CSKA da imaju strpljenja i da razumeju da su Jović i on tek došli u tim.

Foto: Instagram/crvenazvezdakk

Utakmica protiv moćnog CSKA, predvnođenog Milošem Teodosićem, bila je prva za Nikolu Kalinića i Stefana Jovića u dresu Crvene zvezde Telekom.

Tandem reprezentativaca, koji je prošle sezone zajedno igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za Radnički, dobio je od trenera pristojnu minutažu, da bi se što pre uklopio u novu sredinu i shvatio svoju ulogu i zadatke.

Duo okićen svetskim srebrom nagovestio je u okršaju sa ruskim prvakom da će biti ogromno pojačanje srpskom predstavniku u Evroligi.

Sa njima na terenu, potvrđeno je da bi igra u tranziciji, uz agresivnu odbranu, mogla da bude jedno od najjačih oružja u ruci Dejana Radonjića.

Kalinić je posle utakmice zatražio još vremena za uigravanje.

"Deluje dobro, ali ima još mnogo prostora za napredak. Vidi se da smo se kasno skupili. Došao sam pre četiri-pet dana, Jović pre dva dana, ekipa je u punom sastavu tek dva dana. Morali bi svi da imaju razumevanja, da nam daju malo vremena da treniramo, ovo je sjajan turnir i prilika da sa najjačim timovima u Evropi vidimo gde smo i da vidimo na čemu bi trebalo da radimo", izjavio je on za "Sport network".

Razlog poraza od Moskovljana vidi u oscilacijama u drugom poluvremenu.

"Izgubili smo zbog tih padova u igri, zbog ta dva-tri pada koja su nam se desila. Mislim da je presudila ta serija u trećoj četvrtini, posle koje smo uspeli da se donekle vratimo, ali nismo imali snage i koncentracije da to završimo i da prelomimo u našu korist", dodao je Kalinić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.