EL: Marjanović je MVP, a Vilijams najbolji asistent

Izvor: Sportal.rs, 20.Dec.2014, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Marjanović je MVP, a Vilijams najbolji asistent

Crvena zvezda Telekom je u TOP 16 fazi Evrolige. Beogradski crveno-beli su u grupi D zauzeli drugo mesto i takmičenje će nastaviti u novostvorenoj grupi E, a ta pozicija je potvrđena pobedom nad Laboral Kućom. Velike zasluge za ovaj uspeh imaju između ostalih i centar Boban Marjanović i plejmejker Markus Vilijams. Nakon završene prve faze Srbin je izabran za najkorisnijeg igrača (MVP), a Amerikanac za najboljeg asistenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Evrolige.

Marjanović je je na deset evroligaških mečeva beležio u proseku dabl-dabl učinak od 16,8 poena i 10,7 skokova što mu je donosilo prosečan indeks 24,9. Marjanović je sa tim indeksom uspešnosti ubedljivo najkorisniji igrač prve faze najjelitnijeg takmičenja jer je njegov prvi pratilac prvotimac Albe Džamel Meklin sa prosečnim indeksom 21.

Takođe, Marjanović je najbolji skakač prvog dela Evrolige sa učinkom koji je za čak 3,4 skoka po utakmici veći od prvog pratioca Šejna Lavala iz Dinamo Sasarija koji je imao 7,3 uhvaćene lopte po meču.

Vilijams je najbolji asistent prvog dela Evrolige. Američki plej je sa 6,9 uspešnih dodavanja po meču ispred Tomasa Ertela iz Laboral Kuće koji ima 6,7 uspešnih dodavanja.

Takođe treba reći da je Zoren Erceg (Galatasaraj) drugi strelac dosadašnjeg dela Evrolige sa 18,1 poena u proseku. Ispred Ercega je samo Tejlor Ročesti (Nižnji) sa 20 poena.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.