Anđelković preneo Zvezdu i preko voždovačkog krova

Izvor: RTS, 04.Dec.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđelković preneo Zvezdu i preko voždovačkog "krova"

Crvena zvezda stigla je do pobede na svom prvom gostovanju na krovu tržnog centra u Zaplenjskoj ulici, ali crveno-beli su, kao i u nekim prethodnim mečevima, morali pošteno da se namuče kako bi pored svog imena dopisali tri boda. Dušan Anđelković - koji silinom svojih nastupa u proteklim sedmicama postaje možda i najvažniji fudbaler Zvezde - postigao je jedini gol na meču. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Crvena zvezda je izašla u ravnoj 4-4-2 formaciji, sa Orlandićem i Sikimićem u prvoj liniji. Voždovac, koji od dolaska veoma perspektivnog mladog trenera Ilije Stolice igra makar za nijansu bolje nego kod Bratislava Živkovića, bio je postavljen u 4-1-4-1 sistemu. Istina je, vredi naglasiti, da je domaći sastav imao nekoliko veoma izglednih prilika u obe polovine meča. Pre svega se to odnosi na Stefana Dražića, koji u nekoliko situacija (naglašeno izglednih) nije uspeo da postigne pogodak, pa čak ni da kvalitetnije šutne.

Prvo poluvreme utakmice na krovu Tržnog centra Stadion na Dušanovcu, pred oko 1.500 gledalaca (kapacitet stadiona, kao i na meču sa Partizanom nedavno, redukovan je iz bezbednosnih razloga), donelo je igru koja je neprestano fluktuirala između veoma oprezne i veoma zbunjene. Sa tim nešto nesigurnijim intervalima u igri oba tima stigle su i prilike, po pravilu posledice loših defanzivnih odluka i igrača oba tima.
Tako je u devetom minutu domaćin imao najbolju priliku da dođe do prednosti, kada je Stefan Dražić u situaciji jedan na jedan šutirao pored gola Filipa Manojlovića.
Jedini gol na meču postigao je Dušan Anđelković, sam nekada fudbaler Voždovca, udarcem iz slobodnog udarca u 54. minutu.
Zvezda će u narednom kolu, 10. decembra, na svom stadionu dočekati Radnički iz Niša, koji je na svom stadionu, pomalo i iznenađujuće, odigrao 3:3 sa ekipom čačanskog Borca. 
Niški tim je tako produžio niz bez pobede u domaćem šampionatu na pet utakmica, dok je tim Mladena Dodića prekinuo seriju od šest mečeva bez bodova.
Borac je bolje počeo meč, pa je golovima Uroša Delića u 21. i Stefana Mihajlovića u 36. minutu poveo sa 2:0, ali je Radnički do kraja prvog poluvremena upeo da izjednači golovima Miloša Petrovića i Lazara Arsića.
Marko Mrkić je golom u 60. minutu potpuno preokrenuo rezultat, ali je Mihajlović još jednom zatresao mrežu domaće ekipe, u 74. minutu, i tako joj doneo izjednačenje i bod.
Fudbaleri Spartaka iz Subotice pobedili su u gostima ekipu Novog Pazara sa 4:2 u utakmici 19. kola Super lige Srbije.
Spartak je do osme pobede stigao posle preokreta, pošto je Novi Pazar golovima Anesa Ruševića u 16. i 36. minutu poveo sa 2:0. 
Ognjen Mudrinski je u 40. minutu smanjio na 2:1, da bi Spartak u nastavku meča potpuno preokrenuo rezultat i stigao do pobede. Mudrinski je mrežu Novog Pazara pogodio i u 50. i 81. minutu, a strelac još jednog gola bio je Đorđe Ivanović.
Radnik, koji od dolaska Milorada Kosanovića, sasvim očekivano imajući u vidu rad ovog stručnjaka, igra sve bolje, savladao je na svom terenu ekipu Rada, dok je Bačka sa 3:1 bila bolja od Čukaričkog.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.