Posle sastanka sa Tadićem i Nikolićem: Jeremić želi na Andrićev venac

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2016, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle sastanka sa Tadićem i Nikolićem: Jeremić želi na Andrićev venac

Predsednik CIRSD i nekadašnji šef diplomatije Vuk Jeremić u jednom danu odvojeno sastao se sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i liderom SDS-a Borisom Tadićem.

S Nikolićem je razgovarao malo kraće od jednog sata, a prvi čovek CIRSD zahvalio se predsedniku na podršci koju je od njega dobijao tokom glasanja za genseka UN. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dotakli su se i predsedničkih izbora.

Jeremić navodno nije predsedniku poverio hoće li mu eventualno biti protivkandidat. Sastanak sa Tadićem upriličen je u prostorijama CIRSD-a istog dana, samo predveče. Ovo je drugi put za kratko vreme da su se nekadašnji predsednik Srbije i DS i njegov učenik sreli.

- U Njujorku je nedelju dana, pred sam izbor za generalnog sekretara bila održana konferencija na kojoj su obojica bili predavači. Videli su se nakratko - kaže izvor upoznat s detaljima sastanka.

Tema su i tu bili predsednički izbori, a Tadić je Jeremiću poručio da nema nameru da se kandiduje, a zanimalo ga je da li Jeremić ima takvu ambiciju. Ovaj je rekao da razmišlja, da će pričati sa različitim ljudima iz politike, ali i nekih drugih sfera društvenog života i nakon što vidi kakvo je raspoloženje i kakvu bi podršku imao, odlučiće.

- Jeremić je zatražio prijem kod mene, rekao mi je: Osećam potrebu da vam se lično zahvalim za podršku koju ste mi davali oko UN. Bili smo zajedno oko 40 minuta, a Jeremić je popio espreso. Pričali smo o svemu - otkriva Nikolić i negirao da je bilo reči o predsedničkim izborima.

Kamen u cipeli Jeremića i Vučića ovih dana su predsednički izbori, a do trvenja je došlo kad je Jeremić ironično demantovao da će se kandidovati za šefa države kao kadar SNS-a i rekao: "Vučićev kandidat biće Aleksandar Vučić." Na to mu je premijer uzvratio da je baba-gatara, a bivši šef diplomatije poručio da bi "trebalo da bira reči kad govori o njemu i svima koje ne podnosi u politici".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.