Bjelogrlićev tim osmišljava koncept oktobarske proslave

Izvor: Večernje novosti, 30.Jul.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelogrlićev tim osmišljava koncept oktobarske proslave

DA li će centralna proslava 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu biti održana u „Kombank areni“, ili na otvorenom prostoru u prestonici biće poznato do kraja sledeće nedelje. Za program manifestacije biće zadužen glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić sa svojim produkcijskim timom, a na svečanost će biti pozvani zvaničnici svih savezničkih zemalja iz Drugog svetskog rata. Proslava 70 godina od oslobođenja Beograda od fašističke okupacije trajaće sedam dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << a centralni događaj biće održan 19. oktobra, dogovoreno je juče, na drugoj sednici Svečanog odbora za organizaciju ovog događaja. U narednih sedam dana Dom omladine, Biblioteka grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Arhiv grada Beograda i Jugoslovenska kinoteka dostaviće Sekretarijatu za kulturu grada Beograda koje će programe organizovati kako bi bio urađen jedinstveni program proslave. - Grad Beograd će u narednim danima uputiti zvanične pozive predstavnicima Ruske Federacije, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske da prisustvuju proslavi oslobođenja Beograda, a nadamo se dolasku ratnih veterana iz zemalja saveznica - rekao je gradski menadžer Vesić. - Što se naših veterana tiče, prema evidenciji Subnora u Beogradu živi 105 učesnika Beogradske operacije, od kojih su četvoro narodni heroji, dok u Srbiji živi ukupno oko tri stotine oslobodilaca Beograda. KOČA POPOVIĆ I PEKo DAPČEVIĆ Komisija za imenovanje trgova i ulica grada Beograda uskoro će razmotriti predlog Subnora da dve ulice u Beogradu dobiju ime po narodnim herojima Koči Popoviću i Peku Dapčeviću. Ukoliko stav komisije bude pozitivan, Skupština grada bi, prema tvrdnjama gradskog menadžera, već u septembru mogla da donese ovu odluku.
Pogledaj vesti o: Dragan Bjelogrlić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Putin na proslavi Dana oslobođenja Beograda

Izvor: Blic, 30.Jul.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin će, kako je nezvanično najavljeno, doći 20. oktobra, na proslavu Dana oslobođenja Beograda...- Putin je prihvatio moj poziv za posetu i veoma brzo, pre kraja godine, biće u Beogradu - rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić, koji se početkom meseca u Moskvi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.