NIS počeo proizvodnju goriva Evro BMB 98

Izvor: B92, 18.Nov.2013, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS počeo proizvodnju goriva Evro BMB 98

Naftna industrija Srbije (NIS) počela je da proizvodi novu vrstu motornog goriva evro kvaliteta, sa većom oktanskom vrednošću.

Evro BMB 98, koji se proizvodi u Rafineriji nafte Pančevo, u potpunosti ispunjava najstrože zahteve u skladu sa EU emisionim standardima za putnička vozila, saopštio je NIS.

Novo gorivo je namenjeno vozilima novije generacije, ali i starijim automobilima, jer obezbeđuje brži i startniji motor uz povećanje ekonomičnosti. Prednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evro BMB 98 u odnosu na Evro premijum BMB 95 su veća oktanska vrednost goriva, što daje veću snagu motoru, povećava njegovu ekonomičnost, te doprinosi mirnijem i stabilnije radu motora.

U NIS-u kažu da ova vrsta benzina doprinosi i očuvanju životne sredine kroz smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova.

Evro BMB 98 se u prvoj fazi snabdevanja maloprodajne mreže NIS-a može naći na 60 benzinskih stanica NIS Petrol i GAZPROM širom Srbije, a do kraja 2013. ovom vrstom motornog goriva biće snabdeveno skoro 120 benzinskih stanica.

Izvor: B92, Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NIS počeo proizvodnju goriva Evro BMB 98

Izvor: B92, 18.Nov.2013

Naftna industrija Srbije (NIS) počela je da proizvodi novu vrstu motornog goriva evro kvaliteta, sa većom oktanskom vrednošću...Evro BMB 98, koji se proizvodi u Rafineriji nafte Pančevo, u potpunosti ispunjava najstrože zahteve u skladu sa EU emisionim standardima za putnička vozila, saopštio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.