Automobili

Ponedeljak, 18.11.2013.

13:24

NIS počeo proizvodnju goriva Evro BMB 98

Naftna industrija Srbije (NIS) počela je da proizvodi novu vrstu motornog goriva evro kvaliteta, sa većom oktanskom vrednošću.

Izvor: B92

Default images

Evro BMB 98, koji se proizvodi u Rafineriji nafte Pančevo, u potpunosti ispunjava najstrože zahteve u skladu sa EU emisionim standardima za putnička vozila, saopštio je NIS.

Novo gorivo je namenjeno vozilima novije generacije, ali i starijim automobilima, jer obezbeđuje brži i startniji motor uz povećanje ekonomičnosti. Prednosti Evro BMB 98 u odnosu na Evro premijum BMB 95 su veća oktanska vrednost goriva, što daje veću snagu motoru, povećava njegovu ekonomičnost, te doprinosi mirnijem i stabilnije radu motora.

U NIS-u kažu da ova vrsta benzina doprinosi i očuvanju životne sredine kroz smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova.

Evro BMB 98 se u prvoj fazi snabdevanja maloprodajne mreže NIS-a može naći na 60 benzinskih stanica NIS Petrol i GAZPROM širom Srbije, a do kraja 2013. ovom vrstom motornog goriva biće snabdeveno skoro 120 benzinskih stanica.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: