Uživo: Švajni navija, Ana protiv devojke zbog koje je Vavrinka besan, Ivanović - Vekić 6:0, 5:2

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Švajni navija, Ana protiv devojke zbog koje je Vavrinka besan, Ivanović - Vekić 6:0, 5:2

U ovim trenucima Ana Ivanović i Dona Vekić igraju meč trećeg kola Rolan Garosa, a zbivanja sa tog susreta možete pratiti uživo uz Blicsport.

U pitanju je prvi susret naše i mlade hrvatske teniserke, koja je tek 165. na svetskoj listi, ali koja je uspela da u prethodnoj rudni nadmetanja pobedi bolje rangiranu od sebe, Bojanu Jovanovski, čime je sprečila mali srpski derbi.

Ana Ivanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << , sedma na rang listi Ženske teniske asocijacije, do ovog grend slem turnira nije se sastajala sa ovomo 18-godišnjom teniserkom, čiji je trener, Iva Majoli, nekada četvrta igračica sveta, 1997. osvojila Rolan Garos.

Na samom startu turnira, Stan Vavrinka, švajcarski teniser, osuo je paljbu na organizatore koji su dozvolili da se na zvaničnom sajtu slavnog nadmetanja nađe informacija da je on u vezi sa mladom Hrvaticom, zahtevajući da se "osoba koja je to sra*e objavila - otpusti".

Drugi set u toku

Servisima Ane Ivanović počela je druga deonica, a u njoj se najpre samo nastavilo tamo gde se stalo u impresivnoj, time i "jednodimenzionalnoj" uvodnoj. Sve je, međutim, ubzro zatim počelo da se menja.

Tek kada je prošlo 29 minuta od početka susreta, Dona Vekić je uspela da "uzvrati udarac", osvojivši servis-gem za izjednačenje na 1:1, a onda je zaigrala - maestralno. Dva direktna poena iz forhenda donela su joj 0:30, što je unervozilo Ivanovićevu, koja je napravila dve greške i dozvolila brejk, u gemu u kome nije osvojila ni poen na svoje servise.

To je "probudilo" Anu, koja je odmah uzvratila istom merom, mada na tom brejku, može da zahvali i svojoj dobroj igri, ali i pomalo smušenoj Doni, koja je napravila dve dvostruke servis greške, očigledno se i sama pitajući šta joj se to dešava na ovom meču. Iskoristivši to, Ivanovićeva je pratkično bez prave borbe "uzela" svoj servis-gem, vrativši se u rezultatsku prednost.

I, tada je rešila da "doda gas". Bravure kod mreže, ali i izvrsna transformacija iz defanzive u ofanzivu, omogućili su joj da potpuno preuzme konce igre u svoje ruke, pa je novim brejkom došla do 4:2 i potpuno preokrenula rezultat u drugom setu.

Kako je bila sigurna u servis-gemu, Ivanovićeva je došla do "tri razlike", pa sada Dona Vekić, koja gubi sa 5:2, servira u nadi da će produžiti ovaj duel.

Prvi set: Sudija je samo govorio "Gem za madmazel Ivanović"

Da se nešto "furiozno" sprema nagovestio je već i uvodni gem. Ana je na svoj servis izgubila prvi poen, no naredna četiri je osvojila izuzetno sigurnom, pre svega forhend-igrom sa osnovne linije, čime je brzo došla do vođstva od 1:0.

I, taj dobar nastup se "produžio" i na naredni gem, u kome je, uz poneku grešku, poput lošijeg "drop šota", srpska teniserka odmah preuzela inicijativu, krunisavši je brejk loptom, koju je odmah iskoristila.

Da Vekić nije bezazlena rivalka na teniskom terernu, pokazala je u trećem gemu, u kome je vrlo strpljivo građenim poenima došla u priliku da "oduzme servis" favoritkinji, no uz jedan fantastičan forhend, te i dva naredna poena osvojena sa osnovne linije, Ana je došla do 3:0.

Na krilima tog mini-preokreta, a uz podršku sa tribina i od strane dečka Bastijana Švajnštajgera, fudbalera Bajerna iz Minhena i nemačke reprezentacije, Ivanovićeva je nastavila da "melje" suparnicu. Mlada Hrvatica je davala sve od sebe, no nije uspevala da nađe odgovor na razorne udarce koji su stizali sa druge strane mreže, pa je devetim direktnim poenom, naspram četiri takva doživljena, Ana stigla do drugog brejka, a nedugo zatim sopstvenim servisima uvećala prednost na 5:0.

U tom, petom gemu, publika je mogla da vidi jedan od najdinamičnijih poena na mreži na ovom Rolan Garosu, jer su se obe rivalke izuzetno snalazile u "bliskoj borbi", okončanoj dobrim volej-udarcem srpske igračice, koja je zatim trećim brejkom digla navijače na noge, pa i "Švajnija", koji je dugo aplaudirao njenoj odličnoj igri. Uostalom, kada neko dozvoli suparnici da osvoji samo sedam poena na svoje servise, onda je to možda sasvim dovoljna naznaka o kakvom nastupu se radilo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.