Đurić pozvao Srbe da masovno izađu na izbore na KiM

Izvor: RTS, 22.Okt.2017, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić pozvao Srbe da masovno izađu na izbore na KiM

Marko Đurić kaže za RTS da je hapšenje aktivista Srpske liste pritisak i pokušaj da se Srbi zastraše i poziva građane na KiM da što masovnije izađu na izbore i podrže očuvanje veza sa Beogradom.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da se na lokalnim izborima na KiM može očekivati masovan izlazak i masovna podrška očuvanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veza sa Beogradom.

Vlada Srbije podržava samo Srpsku listu jer, za razliku od drugih delova Srbije, "na KiM prema institucijama u Prištini ne smemo da se delimo", ističe Đurić.
"Važno je da i sada izađemo što masovnije, da izađemo u najvećem mogućem broju, da pokažemo da nas ima", apeluje Đurić.
Da bi opstao, srpski narod prema Prištini mora da bude jedinstven, poručuje Đurić.
"Od toga kao prođu izbori danas zavisi da li ćemo i u kojoj meri moći da pomažemo i sačuvamo kao država i naše škole i naše bolnice i naše institucije", rekao je on.
Komentarišući jučerašnje hapšenje aktivista Srpske liste, Đurić ocenjuje da to nije slučajno, i dodaje da Prištini i možda delovima međunarodne zajednice ne odgovara srpsko jedinstvo i institucionalna veza sa državom Srbijom.
Kaže da oni žele da vide podeljenu i usitnjenu srpsku grupaciju i da podele Srpsku listu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Hapšenje aktivista Srpske liste pritisak

Izvor: B92, 22.Okt.2017

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da je hapšenje dvojice aktivista Srpske liste pritisak i pokušaj da se Srbi zastraše...Osim toga, Đurić je pozvao građane na Kosovu da što masovnije izađu na izbore i podrže očuvanje veza sa Beogradom...Đurić je za Radio televiziju...

Nastavak na B92...

Đurić: Hapšenje aktivista Srpske liste pritisak

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2017

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je hapšenje dvojice aktivista Srpske liste pritisak i pokušaj da se Srbi zastraše i pozvao građane na Kosovu da što masovnije izađu na izbore i podrže očuvanje veza sa Beogradom...Đurić je za Radio televiziju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.