Đurić: Hapšenje aktivista Srpske liste pritisak

Izvor: B92, 22.Okt.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Hapšenje aktivista Srpske liste pritisak

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da je hapšenje dvojice aktivista Srpske liste pritisak i pokušaj da se Srbi zastraše.

Osim toga, Đurić je pozvao građane na Kosovu da što masovnije izađu na izbore i podrže očuvanje veza sa Beogradom.

Đurić je za Radio televiziju Srbije rekao da se na lokalnim izborima na Kosovu može očekivati masovan izlazak i masovna podrška očuvanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veza sa Beogradom.

"Važno je da i sada izađemo što masovnije, da izađemo u najvećem mogućem broju, da pokažemo da nas ima", istakao je Đurić.

Prema njegovoj oceni, da bi opstao, srpski narod prema Prištini mora da bude jedinstven.

"Od toga kao prođu izbori danas zavisi da li ćemo i u kojoj meri moći da pomažemo i sačuvamo kao država i naše škole i naše bolnice i naše institucije", rekao je on.

Komentarišući hapšenje aktivista Srpske liste ;Momčila Jančića i Novice Šošića iz Pasjana, kao i to da su Gnjilanu ispitivani Zoran Stojanović i Zoran Simić, o čemu je sinoć javio RTS, Đurić je ocenio da to nije slučajno.

Prema njegovim rečima, Prištini a možda i delovima međunarodne zajednice ne odgovara srpsko jedinstvo i institucionalna veza sa državom Srbijom.

Đurić je ocenio da oni žele da vide podeljenu i usitnjenu srpsku grupaciju i da podele Srpsku listu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.