Izvor: Tech-Lifestyle.com, 24.Maj.2016, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tema meseca : VR za korišćenje aplikacije

Björk je već više puta svojim fanovima priredila neobične doživljaje, tako da nova Stonemilker VR iOS aplikacija nije ništa neuobičajeno za ovu islandsku zvezdu. Ovaj video od 360 stepeni, koji je snimljen na Islandu, gde je pesma i nastala, može da se gleda ili kao „magični prozor“ ili pomoću bilo kojih naočara za virtuelnu realnost kompatibilnih sa modelima iPhone 5 ili iPhone 6, kao što su Cardboard, Freefly ili, u ovom slučaju, VR One.
Video spot za pesmu Stonemilker je snimljen u novembru prošle godine, a ovaj VR doživljaj je premijerno predstavljen na retrospektivi njene karijere  u njujorškom Muzeju savremene umetnosti. Zatim je za širu publiku objavljen i na YouTube-u, gde možete i da vidite kako će to izgledati u aplikaciji, gde Björk šeta oko vas na jednoj islandskoj plaži.
Björk nije prvi muzičar koji koristi VR, jer je U2 stvorio specijalni doživljaj u partnerstvu sa Apple Music u okviru svoje oktobarske turneje. I zaista, muzika izgleda kao jedno od najboljih mesta za primenu ovakvih interaktivnih predstava. Iako je pesma divna i doživljaj je impresivan, čini se da vlasnici VR naočara koji su istovremeno i veliki fanovi Björk čine jedan poprilično uzak krug ljudi.
Ukoliko želite da isprobate aplikaciju, sa ili bez naočara, to će vas koštati $2.99.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Povezane vesti

Tema meseca : Najbolje VR igre i aplikacije

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 24.Maj.2016

Novi talas VR uređaja će se napokon pojaviti ove godine, ali virtuelna stvarnost kao medij je još uvek u početnoj fazi svog razvoja. Oculus Rift se već pojavio na tržištu, kao i model HTC Vive. Ali PlayStation VR se neće pojaviti pre oktobra, a Samsungov Gear VR ima veoma ograničen broj...

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.