Prvi iPhone dual SIM telefoni

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 13.Sep.2018, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi iPhone dual SIM telefoni

Najnoviji iPhone telefoni su stigli i svi imaju tzv. Notch i ekran od ivice do ivice, kao prošlogodišnji iPhone X. Najmanji iPhone Xs dolazi s ekranom dijagonale 5,8 inča, dok će najveći Xs Max imati ekran od enormnih 6,5 inča. Dolaze u prodaju već u septembru. Jedna od bitnih odlika poslednje generacije je novi čipset A12 – 30 odsto brži od prošlogodišnjeg – poboljšan sistem s dve kamere koje imaju potpuno novi senzor od 12 Mpx, i možda najbitnija stavka za mnoge poslovne korisnike je podrška za dve SIM kartice. A12 čipset je izrađen u 7-nanometarskoj tehnologiji, čime je Apple postao prvi proizvođač (ispred Huaweia i Samsunga) koji je osvojio tu tehnologiju. Dodatak je AI Neural Engine, kao i poboljšana preciznost prikaza boja na ekranu. Što se tiče raspoloživog prostora na telefonu, veličina slobodne memorije se kreće od 64, preko 256 do 512 GB.

1 od 3


















iPhone Xr kompletira ponudu. On ima ekran od 6,1 inča i predstavlja naslednika 5c, odnosno to je telefon za manje zahtevne korisnike. Bez obzira na poslednje rečeno, i Xr ima isti A12 Bionic čipset kao i prva dva telefona, kao i Face ID. Najočitiji nedostatak je jedna kamera – Xr je ima samo jednu. Važnija stvar je podrška za dual SIM. Interna memorija dolazi u opcijama od 64, 128 i 256 GB.

1 od 5
























Apple sat (Apple Watch) je doživeo potpuno osveženje u svom četvrtom izdanju. Dostupan je u dve veličine – od 40 mm i 44 mm – ima veći ekran koji ide bliže ivicama sata i redizajniranu krunicu koja vibracijom odgovara na vaše upite. Jedna od najvećih novosti je poboljšan senzor koji očitava puls. On sada ima i elektrodijagram i detektor pada (vlasnika sata), koji radi u sprezi sa žiroskopom i akceleratorom, kako bi osetio da li je korisnik pao. U tom slučaju, ako u roku od jednog minuta ne reagujete, sat šalje poruku hitnoj službi, ne bi li vas spasili.

1 od 3

















Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.