Probudite umetnika u sebi uz pomoć ove aplikacije

Izvor: NovaEnergija.net, 17.Jun.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probudite umetnika u sebi uz pomoć ove aplikacije

Oduvek ste želeli da znate lepo da crtate, ali niste baš vešti i dovoljno talentovani? Ne brinite, SketchAR aplikacija od vas će stvoriti pravog umetnika.
Na Google Play i App Storeu nedavno se pojavila jedna vrlo zanimljiva aplikacija koja će se posebno svideti svima kojima crtanje baš i nije jača strana. Reč je o aplikaciji pod nazivom SketchAR koja će od svakoga napraviti pravog umetnika.
Ova zgodna aplikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << iPhone i Android koristi Google Tango tehnologiju kako bi bilo koju fotografiju ili crtež pretvorila u skice, koje se zatim, zahvaljujući proširenoj stvarnosti (augmented reality) mogu projektovati na površine u stvarnom svetu.
Aplikacija korisnicima omogućuje da sliku precrtaju na papir na način da najpre nacrtaju krugove na svakom uglu papira. Ovi će krugovi aplikaciji poslužiti da se bolje orijentiše i da pravilno pozicionira sliku na papir. Zahvaljujući proširenoj stvarnosti korisnici vide gde treba postaviti olovku i na kojem tačno delu treba da povuku linije kako bi precrtali izabranu sliku s telefona.
SketchAR je sjajan alat za sve one koji žele da nauče da crtaju i pritom se dobro zabave, ali i za sve one koji žele da precrtaju neki crtež s telefona na površinu u stvarnom svetu.
Nažalost, ova aplikacije radi samo na Android uređajima koji podržavaju Tango Project, a to su Lenovo Phab 2 Pro i ASUS ZenFone AR, ali najnormalnije funkcioniše i na svim iPhone uređajima.
Aplikaciju besplatno možete preuzeti na App Storeu za iPhone i Google Play Storeu za Android uređaje koji podržavaju ovu aplikaciju.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Foto: PrintScreen

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.