Google sprema zver od telefona koji će ugroziti iPhone i Samsung: Stiže Pixel 2, a ovo su novi detalji

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google sprema zver od telefona koji će ugroziti iPhone i Samsung: Stiže Pixel 2, a ovo su novi detalji

Google već neko vreme priprema naslednike Pixel telefona, a iako još uvek nema zvaničnih informacija o karakteristikama ovih uređaja, već sada mnogi stručnjaci delimično tačno predviđaju šta će ovi smartfoni doneti.

Ranije glasine koje su kružile mrežom govorile su kako će Google ove godine predstaviti i Pixel XXL sa još većim ekranom, ali se u poslednje vreme sve više govori kako su odustali od jednog telefona pa će predstaviti naslednika Pixela, dok će se kao Pixel >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << XL 2 prodavati uređaj s velikim ekranom koji je razvijan kao model XXL.

Novi model kompanija Google navodno razvija u saradnji s LG-jem, a ekran bi trebalo da ima dijagonalu 5,6 ili 5,7 inča, uz rezoluciju od 2560x1312 piksela, dok će procesor biti  poslednji i najjači Snapdragon 835 koji već pokreće neke od najboljih telefona predstavljenih ove godine.

Ostale specifikacije uključuju 4GB RAM-a, 32 odnosno 128GB memorije, zadnju kameru rezolucije 12MP i prednju 8MP kameru, a postoji mogućnost da se, poput Apple-a, i Google odluči na izbacivanje izlaza za slušalice tako da će korisnicima biti potreban adapter koji će slušalice povezati s USB-C priključkom.

Foto: Tanjug/AP

Telefon će, naravno, pokretati Google-ov mobilni operativni sistem Android – neke glasine kažu da će to biti aktuelna verzija Nougat, ali Google-ovi telefoni uvek su radili na najnovijim verzijama Androida pa će verovatno i novi modeli Pixela raditi na verziji Android O.

Prošle nedelje objavljena je još jedna zanimljiva glasina, odnosno vest u vezi Google-a i budućih modela njihovih pametnih telefona – naime, ova kompanija navodno kreće s razvojem vlastitih procesora koji će pokretati njihove pametne telefone. Njihovi procesori neće pokretati ovogodišnje modele Pixela, ali možemo ih očekivati već u drugoj polovini sledeće godine.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: iPhone,   Samsung

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.