Džepni projektor

Izvor: TvojPortal.com, 29.Maj.2012, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džepni projektor

Tvoj Portal Za razliku od četvrtastog maleckog projektora za iPhone koji se pojavio u japanskim i kineskim prodavnicama kao dodatak koji se utakne u njegov konektor i postavi na priloženi stalak (slika desno),Texas Instruments i američki maloprodajni lanac Brookstone ponudili su korisnicima telefona Ajfon 4 i 4S džepni projektor smešten u kućište (bez stalka) u koje se telefon utakne kad treba da posluži za video projekciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << />

Njihov džepni projektor (Pocket Projector) košta 230 dolara i sličnog je dizajna kao i brojna baterijska kućišta za Ajfon, možda upravo zato što se u njemu nalazi i punjiva baterija od 2100 miliampersati (mAh) koja se napaja preko USB priključka, izuzev što gornji deo kućišta na sakriva ekran telefona. To nesumnjivo znači da je zaštita telefona slabija, ali se zato telefon u takvo kućište lako ubacuje i vadi iz njega. Sočivo projektora koje je blizu utičnice za slušalice osvetljavaju projekciona LED lampa od 15 lumena i pikoprojektorska tehnologija Teksas instrumentsa.Sa zadnje strane kućišta je mali zvučnik od pola vata. Kompanije tvrde da projektor može da prikaže sliku čija je dijagonala 127 cm (50 inča) u rezoluciji 640 x 360 piksela na rastojanju od oko dva i po metra. Mala skala omogućava da se slika izoštri.
Projektor radi s bilo kojom aplikacijom koja podržava slanje videa na dok konektor telefona. Naše kolege koje su ga isprobale kažu da je slika dosta jasna, ali smatraju da se najbolji kvalitet postiže u zamračenoj prostoriji. Zbog niske rezolucije upozoravaju da treba paziti da slova u prezentacijama ne budu previše mala ili tanka, jer će se teže čitati. Zbog toga je po njihovoj oceni projektor pogodniji za gledanje videa i prikazivanje slika. Ukoliko ugrađeni zvučnik nije dovoljno glasan na izlaz za slušalice mogu se povezati spoljni zvučnici, ali tada teba paziti da kabl ne zaklanja sočivo projektora. Projektor se, naravno, može koristiti i kao rezervna baterija.

Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.