Skup o delu Mome Kapora održan u Rimu

Izvor: TvojPortal.com, 26.Maj.2011, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup o delu Mome Kapora održan u Rimu

26.05.2011  Izvor: www.bizlife.rs
Rim - Završni deo naučnog skupa "Književno delo Mome Kapora u kontekstu srpske (omladinske) književnosti", posvećen opusu nedavno preminulog književnika održan je u Rimu, u rezidenciji Ambasade Srbije.


Ovaj skup, održan u utorak, otvorila je ambasador Srbije u Rimu Sanda Rašković- Ivić, a brojne goste je u ime Fonda Momo Kapor, koji su osnovale ćerke pisca, pozdravila Ana Kapor, koja je napomenula da je ovo prvi naučni >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << skup posvećen Kaporovom književnom delu.
Prvi deo ovog naučnog Skupa, u organizaciji Učiteljskog Fakulteta i Fonda Momo Kapor, održan je u Beogradu.
Brojni autori, među kojima su i neka od najznačajnijih imena srpske književne kritike i proučavaoca srpske književosti, su kroz analizu opusa Mome Kapora postavili bazu za dalje proučavanje njegovog dela.
U radu Skupa učestvovali su akademik Svetozar Koljević, Petar Pijanović, Ljiljana Pešikan Ljuštanović, Slobodan Vladušić, Aleksandar Jerkov, Jovan Delić, Vladimir Kecmanović, Aleksandar Jovanović, Milivoje Mlađenović, Svetlana Šeatović Dimitrijević, Valentina Hamovic,Aleksandar Milanović i drugi istaknuti autori.
Zbornik radova sa ovog skupa biće objavljen krajem godine u okviru projekta "Poetika srpske književnosti za decu i mlade". U istoj ediciji objavljeni su zbornici posvećeni delu Dušana Radovića i Grozdane Olujić.

*izvor: www.tanjug.rs

knjigarimMomo KaporSkup o deluskup

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.