Samit bezbednosnih analitičara ponovo se održava onlajn ovog oktobra

Izvor: Objava, 28.Sep.2020, 14:44

Samit bezbednosnih analitičara ponovo se održava onlajn ovog oktobra

Istraživači kompanije Kaspersky pozivaju sajberbezbednosne stručnjake da se pridruže njima i njihovim kolegama širom IT bezbednosne industrije u ovogodišnjem, drugom po redu, samitu bezbednosnih analitičara (SAS)@Home – koji će biti održan od 6. do 8. oktobra. U skladu sa ostalim globalnim događajima 2020. godine, organizatori su odlučili da drugi po redu SAS događaj ove godine održe onlajn, kako bi učesnicima samita omogućili da iz udobnosti svojih domova prate još više izvanrednih SAS govornika i sesija.
SAS predstavlja godišnji događaj koji je tokom prethodnih 11 godina privlačio istraživače visokog kalibra, globalne agencije za sprovođenje zakona, CERT timove, i rukovodioce iz oblasti finansijskih usluga, tehnologije, zdravstva, akademske zajednice i vladinih agencija. SAS konferencija predstavlja prijateljski prostor, u kome se najbolji svetski lovci na pretnje sastaju kako bi razmatrali ključne globalne sajber pretnje u svetu koji se neprestano menja.
Predstojeća konferencija će trajati od 6. do 8. oktobra od 17:00 do 20:00 časova, i baviće se nekim od najključnijih sajberbezbednosnih problema i trendova sa kojima se svet suočavao tokom ove turbulentne godine. U programu će učestvovati vodeći istraživači bezbednosti iz različitih delova sveta. Prezentacije će otkriti nova, neobjavljena istraživanja, nove alate i tehnike za istraživanje pretnji, i još mnogo toga.
Učesnici samita će dobiti ekskluzivni pristup vodećim svetskim sajberbezbednosnim istraživačima i influenserima, moći će da učestvuju u razgovorima, i uživaju u vrhunskom programu tematskih preznetacija, što je i postao sinonim redovnog SAS događaja.
Teme o kojima će biti reči na Samitu su:
∙ Napredne uporne pretnje
∙ Lov na pretnje
∙ Nadolazeće pretnje
∙ Ranjivosti

“Ova godina je ukazala na značaj brzine i prilagodljivosti u svakom aspektu naših života, uključujući i sajber bezbednost. Takođe smo iz prve ruke bili svedoci toga koliko je bitno razmenjivati znanje unutar sajberbezbednosne zajednice – i ovo znači da i dalje postoji potražnja za onlajn događajima visokog kalibra sa kvalitetnim sadržajem. Mada smo inicijalno planirali da održimo SAS samit oflajn, stvarnost je diktirala drugačije. S obzirom na ove okolnosti, odlučili smo da održimo drugi po redu SAS@Home – uz još više deljenja znanja, ambijentalnih razgovora, prosvećujućih obuka i neverovatnih saznanja iz sveta sajber bezbednosti. Onlajn verzija SAS događaja će biti pristupačnija i podstičemo širu bezbednosnu publiku da nam se priključi. Osim redovnih učesnika, takođe pozivamo mlade istraživače, kao one koji tek započinju sajberbezbednosne karijere i nikada pre nisu bili u prilici da prisustvuju regularnom SAS događaju, kako bi mogli da iskuse jedinstvenu atmosferu po kojoj je SAS samit poznat,” komentariše Sergej Novikov (Sergey Novikov), zamenik direktora GReAT tima kompanije Kaspersky.
Agenda konferencije dostupna je ovde: https://thesascon.com/Online

Registracija za događaj je otvorena za sve i učestvovanje je besplatno. Svi koji bi želeli da učestvuju u samitu SAS@Home mogu da se registruju ovde: https://kas.pr/tr59