Zrenjanin nastavlja da podstiče pčelarsku proizvodnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin nastavlja da podstiče pčelarsku proizvodnju

U Zrenjaninu su potpisani ugovori između grada Zrenjanina i 40 pčelara sa teritorije grada Zrenjanina o dodeli sredstava za nabavku pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo. Ovo je treća godina da lokalna samouprava u Zrenjaninu na ovaj način podstiče pčelarsku proizvodnju na teritoriji grada.

Na konkurs grada Zrenjanina za dodelu sredstava pčelarima prijavilo se više od 70 pčelara. Ugovore o dodeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredstava u visini od 100 hiljada dinara za nabavku pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo potpisali su gradonačelnik Zrenjanina i 40 pčelara sa teritorije grada.

"Imamo 22 društva planiramo i dalje da ulažemo u nove košnice do nekog broja koji možemo da propratimo, da uradimo, da postignemo prvenstveno zbog dece prijatelja", rekla je Irena Rauški Perić, pčelar.

"Ova sredstva su nam dobrodošla za proširenje svih tih društava kao i opreme kojim ćemo obavljati sve vezano za pčelarstvo", dodaje Danijela Repija, pčelar.

Jedan od uslova konkursa jeste i da pčelari u naredne tri godine vrate 5 košnica sa pčelinjim društvima gradu Zrenjaninu, koje će biti prosleđene novim pčelarima. Prvi krug podele ovih košnica očekuje se na proleće.

"Grad Zrenjanin je kao i prethodne tri godine i ove godine izdvojio značajna sredstva za razvoj pčelrstva na teritoriji grada Zrenjanina znači izdvojeno je 4 miliona dinara kao podsticajna mera te 40 pčelara je ostvarilo pravo na podsticaje za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo", rekao je Stojan Kralj, načelnik odseka za poljoprivredu pri Gradskoj Upravi Zrenjanina.

U narednom periodu biće omogućeno poljoprivrednicima sa teritorije grada Zrenjanina i beskamatno podizanje kredita kod poslovnih banaka za nabavku obrtnih sredstava za setvu, gde će grad Zrenjanin subvencionisati kamatu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.