VOICE: Pokrajina daje milione za idejni projekat brze saobraćajnice i krši pravila konkursa

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2018, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOICE: Pokrajina daje milione za idejni projekat brze saobraćajnice i krši pravila konkursa

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine poveriće izradu tehničke dokumentacije za izgradnju brze saobraćajnice na deonicama Novi Sad - Zrenjanin i Zrenjanin - Borča, poznate kao “Vojvodjansko P”, konzorcijumu koji nije ponudio najnižu cenu, iako je to bio kriterijum za dodelu ugovora, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Za izradu tehničke dokumentacije “Vojvođanskog P” obezbeđeno je 536 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << što se realizuje na osnovu Protokola o saradnji Pokrajinske vlade i Ministarstva građevinarstva.

Uprava za kapitalna ulaganja, prema saznanjima VOICE-a, posao namerava da da konzorcijumu kojeg čine novosadski AG-UNS Arhitektonsko-građevinski institut, Saobraćajni institut CIP iz Beograda i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Oni su na tenderu učestvovali s ponudom od oko 470 miliona dinara, kolika je bila puna procenjena vrednost.

Drugu grupaciju firmi koje su učestvovale na tenderu činili su beogradski Institut za puteve, “Cestra” (Ces.TRA) i “Hidroprojekt saobraćaj”, koje su isti posao nameravali da urade za oko 310 miliona dinara.

Međutim, iako je njihova cena najpovoljnija, Uprava za kapitalna ulaganja bliža je odluci da izabere skupljeg ponuđača, navodi VOICE.

Treći ponuđač dostavio je praznu ponudu s cenom, bez potrebne dokumentacije, a reč je o beogradskoj firmi koja u branši nije poznata, piše u članku.

Pored toga što bi se odlukom da se izabere ponuđač koji nije dao najpovoljniju cenu prekršila pravila javne nabavke, sporan je i iznos koji je Pokrajinska vlada opredelila za taj posao.

“Stručnjaci iz ove branše s kojima smo razgovarali tvrde da je idejni projekat mogao da bude urađen i za 100 milona dinara i da nije jasno zašto se za taj posao iz budžeta izdvaja oko pola milijarde”, navodi VOICE.

VOICE je poslao pitanja Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine u vezi sa ovom javnom nabavkom, odnosno preduzećima koja su poslala ponude ali odgovore nije dobio.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.