Šta će biti s Noblicama i Domaćicom? Jedna od najpoznatijih srpskih fabrika slatkiša ide na prodaju

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će biti s Noblicama i Domaćicom? Jedna od najpoznatijih srpskih fabrika slatkiša ide na prodaju

Kako je saopšteno iz zrenjaninskog Privrednog suda, nekadašnji gigant „Banini“ biće ponuđen na prodaju od 21.marta. Fabrika koja je u stečaju od 26.aprila 2016.godine je u velikom problemu zbog kreditne zaduženosti.

Naime, još 2010.godine uzimanjem kredita za izgradnju nove fabrike, „Banini“ je zapao u mnogobrojne probleme finansijske prirode. Iako je firma poveriocima ponudila plan reorganizacije, banka tvrdi da on nije ispoštovan , te je upravo zbog takvog poteza i nepoštovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << rokova Privredni sud u Zrenjaninu odlučio 26. aprila da fabrici uvede stečaj.

Stečaj je otvoren na predlog Sosijete ženeral banke, koja potražuje oko 15 miliona evra, međutim zastupnik fabrike A.D. „Banini“ je smatrajući da je plan reorganizacije iz 2013. godine poštovan bio protiv takvog rešenja. Račun jedne od najveće fabrike slatkiša u Srbiji je u blokadi od decembra prošle godine, a vrednost „Baninija“ procenjuje se na 30 miliona evra.

Podsetimo, nedavno je i nekoliko osoba privedeno zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, pa su tako uhapšeni R. S. (1957) i D. J. (1975) iz Kikinde, odgovorna lica u fabrici ,,Banini Trade” doo Kikinda.

Uhapšeno je ukupno šest osoba koje se sumnjiče da su u periodu od 2012. do 2016. godine izvršili više krivičnih dela pranje novca i tako ostvarili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 449.894.917,70 dinara i naneli štetu poveriocima i budžetu Republike Srbije u ukupnom iznosu od 688.207.735,70 dinara.

Fabrika „Banini“ koja se ističe kvalitetom svojih proizvoda već je primamila nekoliko kupaca iz Italije, Francuske, Rusije i Belorusije, ali je i za ovu firmo zainteresovano i nekoliko domaćih kupaca sa prostora Srbije.

(D. I.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Fabrika "Banini" iz Kikinde u martu na prodaji, zainteresovano desetak kupaca

Izvor: Blic, 03.Feb.2017

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je odluku da se imovina fabrike konditorskih proizvoda "Banini" iz Kikinde 23. marta ponudi na prodaju po početnoj ceni od 15 miliona evra, što je polovina procenjene vrednosti. Prema nezvaničnim informacijama, za sada je za kupovinu zainteresovano više kupaca iz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.