Sberbanka tražila zabranu prodaje Frikoma i Dijamanta

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2017, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sberbanka tražila zabranu prodaje "Frikoma" i "Dijamanta"

Ruska Sberbanka je Privrednom sudu u Beogradu i Privrednom sudu u Zrenjaninu podnela zahtev za zabranu raspolaganja imovinom "Frikoma" i "Dijamanta".

To znači da privremeni upravnik "Agrokora" Ante Ramljak ima zabranu "otuđenja i opterećenja" ovih kompanija, piše "Politika". Drugim rečima, navodi list, Sberbanka je onemogućila hrvatskoj državi da prilikom uzimanja novog kredita kao zalog stavi ove dve firme. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Kako saznaje list od izvora upućenih u pregovore, Privredni sud u Beogradu je 7. juna doneo rešenje za određivanje privremene mere obezbedjenja. Ovim dokumentom sud zabranjuje hrvatskoj kompaniji "Ledo", koja posluje u okviru "Agrokora", otuđenje i opterećenje 100 odsto udela u kompaniji "Frikom".

Sberbanka je na ovaj način osigurala da će im hrvatski koncern vratiti kredit u iznosu od 100 miliona evra, uz kamatu od 1,32 miliona evra.

"Ledo" je bio solidarni dužnik za ovaj zajam, a ugovor o kreditu potpisan je 21. februara ove godine. Dakle, pre nego što je stupio na snagu, "leks Agrokor". Agencija za privredne registre juče je već upisala ovu meru privremenog opterećenja.

Autor: Politika, Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.