Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarplaninci paradirali na banjalučkoj "Akvani": Daf i Arina pobjednici (FOTO)

BANJALUKA - Pas Daf, vlasnika Zorana Bjelice iz Istočnog Sarajeva i ženka Arina u vlasništvu Bore Stojadinova iz Zrenjanina pobjednici su specijalizovane izložbe šarplaninaca u kategoriji zrelih pasa, održanoj danas u Banjaluci.

Pehari su uručivani najboljima po razrednim kategorijama, a u kategoriji najbolja odgajivačka grupa pobjednik je uzgajivačnica "Glamočki runolist", dok je najljepši odgajivački >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << par došao iz Zrenjanina, uzgajivača Mladena Šantića.

Organizator izložbe je Šarplaninac klub "Krajina" Banjaluka, a kako kažu u ovom klubu, ponosni su što su uspjeli da nastave ovu tradiciju.

"Uspjeli smo tehnički da se izdignemo iznad jubileja i ovu izložbu pokrićemo video i audio, što mnogo znači za arhivu kluba", rekao je Duško Kuzmanović, predsjednik Kluba.

Radoman Milinović iz Temerina na izložbi u Banjaluci je šesti put, a njegov pas je zreli i mladi šampion Srbije u ljepoti.

"Nije mi bitno toliko da nešto osvojim već da učestvujem da bi se ljudi upoznali sa šarplanincem i da vide da to nije pas koji je agresivan, već da je dobar čuvar i prijatelj", rekao je ovaj izlagač.

Izložba je privukla i dosta posjetilaca, a posebno su uživali najmlađi, koji su favorite birali za sebe.

"Imam psa mješanca i zove se Lea, a pse obožavam. Došla sam da gledam i izabrala sam koji je meni najljepši", rekla je desetogodišnja Marija Purišić.

Jedanaesta specijalizovana izložba održana je na "Akvani", a učešće na ovom takmičenju uzelo je 107 izlagača.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.