Rvači Proletera iz Zrenjanina novi šampioni Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 16:21

Rvači Proletera iz Zrenjanina novi šampioni Srbije

Rvači zrenjaninskog Proletera novi su šampioni Srbije.

Na završnom turniru plej-ofa domaće Superlige učestvovala su četiri najbolja srpska tima, a Proleter je u finalu bio bolji od Spartaka iz Subotice. Treće mesto osvojio je Partizan, a četvrto beogradski Radnički.

Šampionski pehar kapitenu Proletera Viktoru Nemešu uručio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Za najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rvača proglašen je Sebastijan Nađ iz Spartaka dok je za najboljeg trenera Srbije izabran šef struke Proletera Vojislav Trajković. Nagrada za najboljeg juniora pripala je Branku Đukiću takođe iz Proletera.

U saopštenju Rvačkog saveza Srbije se navodi da je o kvalitetu takmičenja u završnici šampionata Srbije najbolje svedoči podatak da su se na borilištu našla čak šestorica svetskih šampiona, a najveću pažnju i ovacije publike izazvao je meč između dva svetska šampiona Matea Nemeša i Sebastijana Nađa što je bio njihov prvi međusobni duel do sada. Takođe, treba istaći i da je nekadašnji veliki šampion poslednji put nastupao na domaćoj sceni braneći boje Partizana.

"Imali smo priliku da gledamo fantastičan plej-of, četiri najbolja kluba u Srbiji i uživamo u kvalitetnim borbama. Svi klubovi koji su učestvovali u domaćoj Ligi su pokazali veliki napredak u tehničko-taktičkom delu, vidi se da se ozbiljno radi na snazi i tehnici i da je Srbiji rvanje u krvi. Rvači se vode devizom da je važno učestvovati, pobediti, ali je najvažnije boriti se do kraja, svim srcem", rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i dodao:

"Čestitam svima, trenerima i rvačima, posebne pohvale za Radnički, Partizan, Spartak i naravno Proleter koji su pokazali kako izgleda domaća Liga, na svetski način".
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trajković nakon trijumfa zrenjaninskih rvača: Srbiji je rvanje u krvi

Izvor: Danas, 06.Dec.2022, 10:39

Rvački savez Srbije organizovao je finale rvačke domaće Superlige proteklog vikenda u Zrenjaninu a titulu najboljeg kluba Srbije poneo je RK Proleter iz Zrenjanina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.