Projekat od istorijskog značaja: Auto-put dug 110 kilometara, uskoro radovi na prvoj deonici

Izvor: B92, 03.Jun.2021, 16:44

Projekat od "istorijskog značaja": Auto-put dug 110 kilometara, uskoro radovi na prvoj deonici

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa delegacijom kompanije "Šandong haj-spid grup", koju je predvodio izvršni direktor Meng Jan.

Oni su razgovarali o projektu izgradnje auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, koji će realizovati ova kineska kompanija, kao i o mogućnostima za buduću saradnju.

Mirović je u razgovoru istakao da Pokrajinska vlada radi na pripremi projektne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dokumentacije za izgradnju auto-puta u dužini od 110 kilometara, te da očekuje da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na prvoj deonici - od Beograda do Zrenjanina.

"Ovaj projekat je za nas od istorijskog značaja. Želimo da budemo partneri i da zajedno radimo na ovom važnom poslu, kako bismo što pre izgradili ovaj auto-put koji će doprineti daljem ekonomskom razvoju cele naše zemlje", rekao je Mirović.

Meng Jan je pohvalio dosadašnju punu podršku Pokrajinske vlade u realizaciji tog projekta, ocenivši da se zahvaljujući tome i dobroj saradnji predsednika Srbije, Vlade i pokrajinske administracije stiču uslovi da radovi na izgradnji auto-puta od Beograda do Zrenjanina počnu u oktobru.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima zajedničkog rada na drugim projektima, pre svega u oblasti putne infrastrukture, kao i za uspostavljanje saradnje u poljoprivredi, za šta je kineska delegacija u ime firmi iz oblasti Šandong koje se time bave, iskazala posebno interesovanje.

Mirović je rekao da je uspostavljanje saradnje u oblasti poljoprivrede od ogromnog značaja za Vojvodinu, da su mogućnosti brojne imajući u vidu naše agrarne potencijale, prehrambene i naučne institute i da će se Pokrajinska vlada odazvati inicijativi za konkretizovanje saradnje.

"Radimo zajedno na mnogim poljima, gradimo puteve, otvaramo fabrike i to je odraz pravog prijateljstva između Srbije i Kine“, kazao je Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.