Prekinut šrajk u Agroživu

Izvor: B92, 10.Mar.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut šrajk u "Agroživu"

Zrenjanin -- Radnici zrenjaninske fabrike "Agroživ" prekinuli su štrajk pošto je odložena prodaja farme pilića "Živinoplus".

Ta farma je od vitalnog značaja za poslovanje "Agroživa", izjavio je danas direktor preduzeća, Predrag Amižić.

"Dobili smo zvanično saopštenje od stečajnog upravnika 'Živinoplusa' da je došlo do odlaganja prodaje zakazane za 12. mart. jer nijedan potencijalni kupac nije uplatio depozit", rekao je Amižić novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako je naveo, stiglo je i obaveštenje i da će se "Živinoplus" prodavati u celinama što je novost koju će razmotriti poslovodstvo "Agroživa".

Amižić je rekao da je u sada najbitnije to što se "Živinoplus" neće prodavati kao pravno lice i što samim tim neće ugroziti rad "Agroživa".

"Siguran sam da će Vlada Srbije ceo paket pitanja razrešiti i da će se završiti strateškim partnerstvom, što je i konačan cilj", rekao je Amižić.

Za kupovinu i investiranje u "Agroživ" od 200 miliona evra zainteresovana je italijanska kompanija "Veronezi", ali je uslov da se uz "Živinoplus" u kompaniju integrišu još tri farme pilića - u Dobrici, Markovcu, Jerovini, kao i Klanica i "Agroživ" silosi u Vladimirovcu, svi u stečaju.

Radnici su štrajkovali zbog neisplaćenih plata.

"Agroživ" je od 2010. godine u vlasništvu "Srbijagasa", a pre toga poslovao je u zaradnji sa tridesetak firmi sa svim kapacitetima potrebnim za proizvodnju.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Štrajk,   Farma

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U „Agroživu” nastavljena proizvodnja

Izvor: Politika, 10.Mar.2014

Spas se vidi u partnerstvu s italijanskom kompanijom „Veroneze” ..Žitište – Radnici „Agroživa”, najveće firme u opštini , od juče rade. Prestali su s protestom koji je trajao tokom prošle nedelje zato što je pretila opasnost da prerađivači živinskog mesa ostanu bez sirovinske baze....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.