Pomoć za lečenje trogodišnje Petre Đorđević iz Banatskog Novog Sela

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za lečenje trogodišnje Petre Đorđević iz Banatskog Novog Sela

Trogodišnjoj Petri Đorđević iz Banatskog Novo Sela, koja boluje od tumora na mozgu, potreban je novac za lečenje u Francuskoj. Kolege njene majke iz OŠ „Žarko Zrenjanin" organizovali su humanitarni turnir u odbojci, kako bi pomogli prikupljanju sredstava za devojčicin odlazak na kliniku u Parizu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako se reaguje kada neko ima problem pokazale su učenice osnovne škole u Banatskom Novom Selu. Ugostile su vršnjakinje iz Vladimirovca i Pančeva i organizovale humanitrni turnir u odbojci. Jer ćerka njihove nastavnice obolela je od malignog tumora na mozgu i neophodno joj je lečenje u inostranstvu.

„U pitanju je život male Petre. Njoj je potrebna naša pomoć i mi smo se potrudili da ovim humanitarnim turnirom njoj pomognemo da što pre ode na lečenje", kaže Teodora Dimčić, učenica iz Banatskog Novog Sela.
Petri je dijagnostikovana retka mutacija gena i moždani tumor od koga obolevaju samo deca. Već je imala operaciju u Beogradu i hemoterapije, ali lečenje nije bilo delotvorno i mora da promeni terapiju.
„Za nju bi bilo najbolje da se leči jednom vrstom individualne terapije. Mi smo istraživali dosta gde bi to moglo da se sprovede i dobili smo potvrdan odgovor od francuske klinike „Gustav Rusi", da oni imaju dosta iskustva sa tom vrstom tumora kod dece i da ga uspešno leče", objašnjava Petrina majka Daliborka Đorđević.
Za lečenje na pariskoj klinici potrebno je 240 hiljada evra. Roditelji su pokrenuli akciju prikupljanja novca i za sada imaju gotovo pola potrebne sume. Najviše su im pomogle kolege iz škole i meštani .
„Učestvovali smo na više manifestacija, kao što su Dani vina u Vršcu, Traktorijada u Banatskom Novom Selu. Po raznim prodavnicama smo nosili kutije za prikupljanje humanitarne pomoći, pravili humanitarne žurke", kaže Marinel Blaž, direktor OŠ „Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu.
Trogodišnjoj Petri Đorđević potrebno je da što pre nastavi lečenje u Francuskoj, zato se humanitarna akcija nastavlja

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.