Otvoren bijenale minijature: Gran pri Marku Tubiću

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren bijenale minijature: Gran pri Marku Tubiću

Gran Pri nagradu 12. Međunarodnog bijenala minijaturne umetnosti, koji je danas otvoren u Gornjem Milanovcu, dobio je Marko Tubić iz Zrenjanina za oblast slikarstva.

Na ovogodišnjem bijenalu učestovali su umetnici iz 28 zemalja, a 1.099 radova poslalo je 526 autora.

Najbolji radovi biće izloženi u naredna dva meseca, rekao je na otvaranju predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković.

Umetnici su pripremili radove iz osam kategorija: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slikarstva, grafike, skulptuire, crteža, primenjene umetnosti, fotografije, intermedija i sakralne umetnosti, u kojima je međunarodni žiri u svakoj oblasti danas proglasio najbolje.

Proglašavajući izložbu minijaturne umetnosti otvorenom, Jelena Marinković iz Ministarstva klulture rekla je da je Gornji Milanovac visoko pozicioniran u svetu kada je u pitanju umetničko stvaralaštvo.

Ona je istakla da je cilj Ministarstva kulture da se što više vrši decentralizacija svih kulturnih manifestacija u Srbiji, a za to je najbolji primer ovaj grad, koji već 25 godina sopstvenu inicijativu uspešno plasira širom sveta.

Ova manifestacija održava se svake druge godine u organizaciji Ministarstva kulture, Opštine Gornji Milanovac i Kulturnog centra u tom gradu, a na njoj je do sada učestvovalo 6.841 autor iz četrdeset zemalja sveta.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.