Izvor: Radio Dunav, 28.Avg.2017, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSNOVNA ŠKOLA ŽARKO ZRENJANIN SPREMNA ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU, NOVI PREDMETI ZA UČENIKE PETIH RAZREDA

U Osnovnoj školi Žarko Zrenjanin u Apatinu sve je spremno za početak nove školske godine 1. septembra, izjavila je danas direktorka ove ustanove, Nada Zdravković.
Ona je potvrdila da će u prvi razred biti upisano 137 đaka te da će kao i prošle školske godine upisati 50 odeljenja od prvog do osmog razreda.
-Pripremili smo se ozbiljno za početak nove školske godine. Nadamo se da ćemo kao i prošle upisati 50 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << odeljenja, od toga 6 razreda učenika 1. razreda, ili 137 prvaka. Tražimo odobrenje da formiramo 6 odeljenja, a za to bi bilo potrebno da imamo 151 učenika. Međutim, među učenicima koji upisuju 1. razred ima i dece sa smetnjama u razvoju i zbog toga se nadamo da ćemo dobiti saglasnost da formiramo šet odeljena, kaže Zdravkovićeva.
Što se tiče 5 razreda tu su uvedene novine, reč je o novim predmetima. Umesto Tehničkog i Informatičkog obrazovanja predmet će se zvati Tehnika i tenologija. Dosadašnji izborni premet Informatika i računarstvo, sada postaje obavezan predmet i ulazi u redovan raspored. Umesto Fizičkog vaspitanja imaćemo po dva časa Fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, u kom će nastavnici krenuti na obuku iz zdravstvenog vaspitanja.I jedan ipo čas će biti Sportske aktivnosti. Jedan čas će ući u raspored, a tih pola časa, pošto je nemoguće da uđe u raspored, ono će se prikupljati i jednom mesečno subotom ili nedeljom će biti organizovane neke sportske aktivnosti, najavila je Zdravkovićeva.
Nada Zdravković

play pause


mute unmute


Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.


Ona je dodala da je škola spremna i sa kadrovima.-Škola je pripremljena sa kadrovima i što se toga tiče nećemo imati problema, svi naši stalno zaposleni navstavnici koji imaju ugovore na neodređeno vreme će ostati u školi. Biće malih izmena samo na pozicijama kod kolega koji su otišli u penziju, na njihova mesta dolaze novi.
Da ranije krenu na spavanje i ove godine će morati učenici prvog i trećeg  te njihovi strariji drugari, od petog do osmog razreda. Prema  ovom rasporedu,  učenici drugih i četvrtih razreda prvi dan škole u petak, 1 septembra, nastavu će pohađati u poslepodnevnim satima.
 
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OŠ ŽARKO ZRENJANIN SPREMA PROJEKTE ZA ZAMENU KROVA, STOLARIJE, PODOVA, SISTEMA GREJANJA I IZOLACIJE

Izvor: Radio Dunav, 28.Avg.2017

Direktorka Osnovne škole Žarko Zrenjanin u Apatinu, Nada Zdravković potvrdila je za radio Dunav da ova ustanova sprema projekte kojima će u narednoj godini konkurisati za sredstva kojima bi se finansirala zamena krova, stolarije i postavljanje izolacije.. . Prema njenim rečima, škola do sada nije...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.