OŠ ŽARKO ZRENJANIN SPREMA PROJEKTE ZA ZAMENU KROVA, STOLARIJE, PODOVA, SISTEMA GREJANJA I IZOLACIJE

Izvor: Radio Dunav, 28.Avg.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠ ŽARKO ZRENJANIN SPREMA PROJEKTE ZA ZAMENU KROVA, STOLARIJE, PODOVA, SISTEMA GREJANJA I IZOLACIJE

Direktorka Osnovne škole Žarko Zrenjanin u Apatinu, Nada Zdravković potvrdila je za radio Dunav da ova ustanova sprema projekte kojima će u narednoj godini konkurisati za sredstva kojima bi se finansirala zamena krova, stolarije i postavljanje izolacije.

Prema njenim rečima, škola do sada nije imala sredstava sa kojim bi krenula u ovaj posao.
- Krećemo sa izradom projektne dokumentacije kojom bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << obezbedila sredstva za  sanaciju, krova, stolarije, grejanja i sve što podrazumeva energetsku efikasnost i kada ta dokumentacija bude gotova bićemo u situaciji da apliciramo za sredstva jer do sada prave projekte nismo imali, navodi Zdravkovićeva i dodaje da je za izradu projekata obezbeđeno milion dinara.
– Škola je do ove godine imala problema sa projektima, jer nije bilo novca za njihovu izradu. Uspeli smo prikupiti milion dinara uz pomoć i podršku lokalne samouprave koja je pomogla da 300 000 za ovu namenu stigne iz Pokrajine i 700 000 dinara iz lokalnog budžeta.
-Odlučili smo da pišemo projekte na temu energetske efikasnosti objekta, što samo po sebi predstavlja široku oblast i podrazumeva , menjanje ili reparaciju krovnog pokrivača, postavljanje termoizolacije, novu PVC stolariju, podove i grejanje. Sve krajnje neophodno i nužno da se što pre uradi, kaže Zdravkovićeva.
Projekti će, dodaje, biti gotovi do kraja godine nakon čega će ova osnovna škola aplicirati za sredstva kod Evropske Unije, Pokrajine i Republike. Ona je, komentarišući početak nove školske godine, rekla da su i pored nedostatka novca obavljeni brojni radovi na uređenju objekta.
-Objekat smo pripremili onoliko koliko nam je finansijski plan dozvolio. I ove godine smo uspeli da većinu učionica okrečimo. Jedan svetlarnik u starom delu škole smo zamenili jer su prozori ispadali. Menjali smo na jednom delu i plafon koji je bio potpuno ispucao i pretio je da će pasti kaže direktorka i dodaje da su u planu i radovi na krovu.-Radićemo i na popravci krova, ali i to će biti minimalno, zato što u budžetu nema dovoljno sredstava za ozbiljnije radove.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.