Nesnosan miris iz kanala Begej, oglasile se Vode Vojvodine

Izvor: B92, 31.Maj.2021, 10:26

"Nesnosan miris" iz kanala Begej, oglasile se "Vode Vojvodine"

Nakon što su građani Zrenjanin ukazali na nesnosan miris koji se širi iz kanala Begej koji protiče kroz Zrenjanin i nakon objave snimaka uginule ribe, oglasilo se i JVP "Vode Vojvodine".

U njihovom saopštenju se kaže da je usled porasta vodostaja Tise, u koju se uliva i Begej, vodostaj trenutno izjednačen, prenosi portal I love Zrenjanin.

"Proticaj Begeja kroz grad Zrenjanin je mali i otpadne vode koje se ulivaju u Begej su uzrokovale manje uginuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ribe. Ovo je konstatovala nadležna inspekcija koja je bila na terenu. Ovo je inače višegodišnji problem koji se uvek javlja kada je ovakva hidrološka situacija, odnosno kada je nivo Tise jednak ili viši od Begeja. Ustava Stajićevo, koja je na Begeju nizvodno od Zrenjanina, sada je otvorena, a u slučaju daljeg porasta Tise se zatvara, kako Tisa ne bi uticala na povećanje vodostaja u gradu. Prognoza je da će nivo Tise opasti sledeće nedelje, kada se očekuje i da se poboljša kvalitet vode u Begeju", saopšteno je iz JVP "Vode Vojvodine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.