Modna kreatorka ostvaruje snove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modna kreatorka ostvaruje snove

Nina Kranjčević oduvek je znala da će se baviti modom. Završila je smer odevne tehnologije na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu i odlučila da svoj talenat iskoristi na jedan neobičan način. Zahvaljujući njoj, znamenitosti vaših omiljenih gradova možete nositi na sebi.

Moskva, Venecija, London, oslikani na haljinama. To je bila zamisao Nine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kranjčević, da stvori autentične odevne predmete, koji će ljudima uvek izmamiti osmeh na lice. Iako je odeću često krasila svetskim metropolama, sa ljubavlju kaže da joj ipak najviše inspiracije pružaju Novi Sad i Vojvodina.

"Novi Sad je jako zanimljiv prvenstveno zbog arhitekture vojvođanske i pastelnih boja po gradu, ja to ranije nisam ni primećivala dok nisam počela ovim da se bavim i svaki put kako šetam bilo kojim gradom, uvek razgledam okolo i svaki put nađem neki detalj na zgradi koji sam pet puta slikala i uvek nađem nešto što nisam primetila do tada", kaže.

Prvo nam je zapala za oko ova haljina zato što je tako šarena. Da li je to Amsterdam?

"Jeste, to je Amsterdam, ali nekim mojim veselim bojama, čak mi je i jedna mušterija iz Amsterdama rekla da on nije takav, on je tmuran. Ja rekoh za mene nije. Ja sam ga malo uveselila i ta reka i potok koji protiče imaju odsjaj Sunca, neke svoje vedrine u Amsterdam", kaže.

Sama pravi skice, šije i oslikava haljine bojama za tekstil, osluškujući želje klijenata i trudeći se da u svaki odevni predmet unese deo sebe. Međutim, tu se njeni zadaci ne završavaju. Kako je pre tri godine postala preduzetnica, u kratkom roku, morala je da stekne nove veštine, a najveći izazov za nju bila je papirologija. Međutim, kada se nečemu predaš u potpunosti i bez straha, rezultati ne izostaju.

"U današnje vreme, kada nam je svima dostupan internet i društvene mreže, mislim da niko ko ima neku svoju želju, strast i sanja o nečemu, nema izgovor da ne pokuša, jer ni ja se nisam probudila jedan dan i rekla sad ću ja da otvorim atelje u Novom Sadu, u kom čak ni ne živim, ja sam krenula da radim prvo putem fejsbuka i instagrama", ističe.

Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova. Čini se da je naša sagovornica svojim primerom potkrepila tu izreku i podsetila na to da život čine detalji, kao i da imamo izbor, odustati ili prigrliti svoje snove. Koji put ćete vi izabrati?


Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.