Mirović: Zrenjanin pokretač razvoja Banata i Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Zrenjanin pokretač razvoja Banata i Srbije

Zrenjanin se posle decenija stagnacije ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja i Banata i cele Srbije, poručio je danas predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, otvarajući 3. Sajam privrede "Zr Biz Net".

"Gotovo svakog dana otvaramo nova gradilišta i nove fabrike i sa ponosom mogu da kažem da smo Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu vratili na mesto broj jedan, ne samo u Srbiji, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u okruženju", rekao je Mirović.

On je podsetio da su svetski priznate kompanije, poput Eseksa, Novaresa, Šangdong Lingloga i drugih, počele poslovanje u Zrenjaninu, što, kaže, potvrđuje da je taj grad dobro mesto za ulaganje.

"Otvoreno je na hiljade novih radnih mesta samo u poslednjih nekoliko godina, što potvrđuje da je Zrenjanin sigurno mesto za strane investicije, od čega direktne koristi imaju građani", rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske Vlade posetio je danas i Gradski stadion, koji je posle više decenija rekonstruisan.

Pokrajinska vlada je za ovaj projekat izdvojila 120,1 milion dinara.

Projekat zajednički realizuju Pokrajinska vlada i Grad Zrenjanin.

Na stadionu je izgrađena nova atletska staza, po standardima i zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga.

"Sledeće godine radićemo i drugu fazu radova kako bismo imali kompletno rekonstruisan stadion koji će omogućiti razvoj sporta u ovom delu Banata", najavio je Mirović.

U Zrenjaninu je u toku i rekonstrukcija kanala Begej, a na toj lokaciji, gde je, takođe, bio u poseti, Mirović je najavio da će biti nastavljena rekonstrukcija kanala do rumunske granice.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić napomenuo je da u poslednje tri i po godine Grad Zrenjanin ima punu podršku Pokrajinske vlade.

"Danas smo okupili privrednike radi promovisanja Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje. Zrenjanin napreduje i razvija se svakim danom, otvorili smo 4.500 hiljade novi radnih mesta, a očekujemo i početak izgradnje najveće investicije u Srbiji, fabrike guma Šangdong Linglong", rekao je Janjić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović: Zrenjanin posle decenija stagnacije postaje pokretač razvoja Banata

Izvor: Blic, 19.Sep.2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Zrenjaninu 3. sajam privrede "Zr Biz Net" i istakao da se Zrenjanin posle decenija stagnacije ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja i Banata i cele naše zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.