Ministarstvu stigao dopis o promeni imena Zrenjanina

Izvor: N1 televizija, 08.Mar.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvu stigao dopis o promeni imena Zrenjanina

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dobilo je zvanični dopis Grada Zrenjanina u kom ta lokalna samouprava traži procedure za izmenu naziva mesta u Petrovgrad.

U Ministarstvu nisu odgovorili na pitanje N1 kakav je njihov stav po tom pitanju, već samo da će u narednim danima Gradu odgovoriti na dopis i uputiti ih u zakonske procedure promene naziva .

Prema Zakonu o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, inicijativu za promenu naziva naseljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mesta može da predloži skupština, građani (bez određenja potrebnog broja), mesna zajednica ili drugi lokalni organi. Međutim, da bi se naziv promenio, potrebno je izmeniti taj zakon u Skupštini Srbije.

Zvaničan dopis Grada Zrenjanina u Ministarstvo je stigao tek 5. marta, iako je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić još 27. februara izjavio kako je inicijativa već prosleđena.

Podsetimo aktuelna vlast Grada Zrenjanina prosledio je u februaru Ministarstvu za lokalnu samoupravu inicijativu za promenu naziva u Petrovgrad. "Očekujemo odgovor, očekujemo da vidimo koje su to procedure, ne žurimo s tim – možda jeste ova 2018. godina baš ta godina kada se i navršava 100 godina od oslobođenja našeg grada i sjedinjenja sa maticom Srbijom ta godina kada treba da vratimo to ime našem gradu", rekao je za N1 nedavno gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ministarstvu stigao predlog o promeni imena Zrenjanin u Petrovgrad

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2018

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dobilo je zvanični dopis Grada Zrenjanina u kom ta lokalna samouprava traži procedure za izmenu naziva mesta u Petrovgrad...U Ministarstvu nisu odgovorili na pitanje N1 kakav je njihov stav o tom pitanju, već samo da će u narednim danima Gradu odgovoriti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.