Mihajlovićeva u Zrenjaninu: Nedopustivo da se mašine dovoze zato što dolaze ministri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva u Zrenjaninu: Nedopustivo da se mašine dovoze zato što dolaze ministri

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je nedopustivo to što je Energoprojekt uoči njene današnje posete dovezao mašine na gradilište obilaznice oko Zrenjanina i da će biti preispitan rad te kompanije.

Mihajlović je zajedno sa ministrom privrede Goranom Kneževićem i ministrom sporta i omladine Vanjom Udovičićem, u okviru posete Zrenjaninu, obišla radove na izgradnji obilaznice oko tog grada.

"Ono što smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << videli je nedopustivo, da izvođač danas dovozi mašine zato što dolaze ministri. Meni to ne treba. Sledeći put ću doći nenajavljeno da obiđem gradilište", istakla je Mihajlović.

Kako je rekla, Putevi Srbije su danas dobili nalog da ispitaju dinamiku izgradnje obilaznice.

Mihajlović je rekla da izvođač kaže da su u predviđenoj dinamici od oktobra do danas, kao i da ona ne može da prihvati da ih nema na gradilištu pošto je već mesec dana bilo lepo vreme.

"Zato sam tražila da se preispita dinamika radova i čak i da se skrati", dodala je Mihajlović.

Kazala je da će Ministarstvo građevine, pored velikih i malih licenci, raditi i reference za svaku građevinsku kompaniju i da će se onda videti da kako koja kompanija radi.

"Daćemo mišljenje o svakom izvođaču, koje nije obavezujuće, ali će pisati da Energoprojekt nije uradio kako smatramo da treba ne samo na ovom već i na nekim drugim projektima".

Mihajlović je rekla da će se ove godine raditi projekta dokumentacija za poslednju fazu izgradnje obilaznice oko Zrenjanina i da bi radovi trebalo da počnu sledeće godine.

Sada je u toku izgradnja dela obilaznice oko Zrenjanina od 3,75 kilometara, koji treba da budu završeni ove godine.

U okviru tog projekta biće izgrađen i novi most preko Begeja, kao i dve kružne raskrsnice.

Izvođač radova je Energoprojekt Niskogradnja i Bauwesen iz Lazarevca. Rok za izvođenje radova je 320 dana.

Ukupna dužina obilaznice je 15 km, a radovi su počeli još 1991. godine, ali su prekinuti zbog ratova i sankcija.

Do sada je izgrađeno 7,5 km i plan je da završna faza radova od, takođe, 3,75 km počne 2020. godine.

Završetkom tog projekta Zrenjanin će posle 30 godina dobiti obilaznicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Energoprojekt dovezao mašine na gradilište pred državnu posetu, ministarka burno reagovala

Izvor: RTS, 02.Apr.2019

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je nedopustivo to što je "Energoprojekt" uoči njene posete dovezao mašine na gradilište obilaznice oko Zrenjanina i da će biti preispitan rad te kompanije. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.