Izvor: Radio 021, 21.Feb.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Međunarodni dani energetike i investicija" 27. i 28. februara na Novosadskom sajmu

Manifestacija "Međunarodni dani energetike i investicija" održaće se 27. i 28. februara na Novosadskom sajmu.

Najveći forum za inostrane i domaće projekte organizuje Novosadski sajam, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i RES fondacije. Tradicionalno, Novi Sad nosi titulu Grad partner, dok je Zrenjanin ove godine Grad prijatelj manifestacije.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je ova sajamska manifestacija specifična po tome što nema klasičan ekonomski interes i da primat nad izložbenim delom, gde se predstavljaju firme, institucije i lokalne samouprave sa projektima u oblasti energetike, ima kongresni segment manifestacije. U okviru tog segmenta, uz učešće vodećih eksperata iz zemlje i inostranstva biće obrađene najaktuelnije teme kao što su: Kako finansirati projekte u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije uz pomoć međunarodnih "zelenih" fondova i uz pomoć fondova kojim upravlja Republika Srbija? Zašto je važno učešće žena u oblasti energetike? Kako da kroz cevi u sistemima daljinskog grejanja isporučujemo jeftinu toplotu, kako se ona proizvodi, kako se ona efikasno transportuje cevima i kako se isporučuje efikasno i jeftino?

Na štandu Grada Novog Sada će biti predstavljene slobodne lokacije za investitore i dosadašnji rezultati, kao i planovi u oblasti energetike.

Agencija za energetiku Novog Sada, predstaviće rezultate u oblasti uvođenja energetskog menadžmenta, zatim solarni kofer kao nastavno pomagalo, termovizijsku kameru i solarni mobilni uređaj.

Zainteresovani će moći da se informišu o projektima na temu energetike kao što je "Obnovljiva solarna energija (R-SOL-E)" i drugim projektima u kojima su učestvovale gradske uprave.

Opširnije o događaju OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Međunarodni dani energetike i investicija na Novosadskom sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2019

Nova sajamska sezona u Novom Sadu počinje manifestacijom ''Međunarodni dani energetike i investicija'' koja će biti održana 27. i 28. februara. Najveći forum za inostrane i domaće projekte organizuje Novosadski sajam, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.