"Međunarodni dani energetike i investicija" 27. i 28. februara na Novosadskom sajmu

Manifestacija "Međunarodni dani energetike i investicija" održaće se 27. i 28. februara na Novosadskom sajmu.
Najveći forum za inostrane i domaće projekte organizuje Novosadski sajam, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i RES fondacije. Tradicionalno, Novi Sad nosi titulu Grad partner, dok je Zrenjanin ove godine Grad prijatelj manifestacije.
 
Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istakao je da je ova sajamska manifestacija specifična po tome što nema klasičan ekonomski interes i da primat nad izložbenim delom, gde se predstavljaju firme, institucije i lokalne samouprave sa projektima u oblasti energetike, ima kongresni segment manifestacije. U okviru tog segmenta, uz učešće vodećih eksperata iz zemlje i inostranstva biće obrađene najaktuelnije teme kao što su: Kako finansirati projekte u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije uz pomoć međunarodnih "zelenih" fondova i uz pomoć fondova kojim upravlja Republika Srbija? Zašto je važno učešće žena u oblasti energetike? Kako da kroz cevi u sistemima daljinskog grejanja isporučujemo jeftinu toplotu, kako se ona proizvodi, kako se ona efikasno transportuje cevima i kako se isporučuje efikasno i jeftino?
 
Na štandu Grada Novog Sada će biti predstavljene slobodne lokacije za investitore i dosadašnji rezultati, kao i planovi u oblasti energetike. 
 
Agencija za energetiku Novog Sada, predstaviće rezultate u oblasti uvođenja energetskog menadžmenta, zatim solarni kofer kao nastavno pomagalo, termovizijsku kameru i solarni mobilni uređaj. 
 
Zainteresovani će moći da se informišu o projektima na temu energetike kao što je "Obnovljiva solarna energija (R-SOL-E)" i drugim projektima u kojima su učestvovale gradske uprave.
 
Opširnije o događaju OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti