MASAKR KOD ZRENJANINA Muškarac pucao u kafiću, ubio pet osoba, a 20 ranio!

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASAKR KOD ZRENJANINA Muškarac pucao u kafiću, ubio pet osoba, a 20 ranio!

Pet osoba je ubijeno, a 20 je ranjeno noćas u Žitištu kod Zrenjanina kada je Siniša Zlatić (38) ušao u kafić Makijato i pucao na goste iz automatskog oružja.

Teško ubistvo dogodilo se oko 01.40 sati kada je Siniša Zlatić ušao je u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja.

Tom prilikom ubio je svoju suprugu Dijanu Zlatić, takođe iz Žitišta i Jelenu Popović iz Banatskog Karađorđeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću, navodi MUP. U pucnjavi su usmrćene još tri osobe: Vladimir Kosović, Stevan Jović i Vladimir Mijatović.

TRAGEDIJA Ovo je prva žrtva masovnog ubice iz Žitišta kod Zrenjanina

Od pet žrtava, njih dve, Dijana Zlatić i Jelena Popović, preminule su na licu mesta, a trojica muškaraca podlegli su povredama u Zrenjaninskoj bolnici.

U napadu je povređeno još 20 osoba, od čega su četiri zadobile teške povrede. Kako saznajemo, među ranjenima je najmanje troje maloletnika.

Pročitajte još

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Sinišu Zlatića, a uviđaj je u toku, navodi se u saopštenju.

Troje povređenih je odmah prebačeno u Klinički centar Vojvodine, jedna osoba na Institut u Sremskoj Kamenici, a jedna ooba je upućena na neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beograd.

Dr Miodrag Damjanov iz Urgentnog centra zrenjaninske bolnice izjavio je za RTV da je u tu medicinsku ustanovu primljeno 23 žrtve napada u Žitištu.

"Na žalost, tri su su slučaja kod nas letalno završena", kazao je Damjanov.

On je dodao da je devetoro pacijenata primljeno na odeljenje opšte hirurgije, dvoje na ortopediji, jedan na ORL, dvoje je poslato u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, jedan pacijent u na Institut u Sremskoj Kamenici a dvoje u Urgentni centar Srbije u Beogradu.

Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da je šestoro pacijenata srednje i lakše povređeno, a ostali su zadobili teže povrede, svi iz vatrenog oružja.

Tokom noći urađeno je i sedam operacija.

Doktorima i zaposlenima iz ove bolnice policija je zabranila da daju više izjava za medije o ovom stravičnom zločinu.

Stefanović na licu mesta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio jutros da je osumnjičeni za petostruko ubistvo u Žitištu Siniša Zlatić pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posedovao, ali da je situacija bila potpuno neočekivana i da nije bilo nikakvih naznaka koje bi ukazilvale na tragediju.

Stefanović potvrdio da je Siniša Zlatić noćas oko 1.30 sati iz automatske puške sa više rafala usmrtio pet lica i oko 20 ranjenio.

- Sumnja se da se radi o ljubomori, jer je prva stradala njegova bivša supruga Dijana Zlatić, dok je veliki broj ljudi povredjen i tragično stradao - rekao je ministar.

- Situacija je potpuno neočekivana, jer osumnjičeni nije imao nijedan prekrsaj, ni krivičnu prijavu - napomenuo je Stefanović.

Hitna pomoć je prva pristigla, a zatim i medicinske ekipe iz Zrenjanina, rekao je Stefanović dodajući da je policija takođe stigla za manje od jedan minut.

Oni su priveli osumnjicenog i savladali ga, a tada mu je već bila i oduzeta puška i počeo je da beži.

Tužioci su izasli brzo, uviđaj je obavljen i očekuje se da se odredi pritvor.

- Sada je najvaznije pomoći porodicama i povređenima da se pruži nega - rekao je ministar.

Do ubistva je doššlo tokom tradicionalne manifestacije "Pile fest" u jeku tradicionalnog slavlja u Žitištu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) STEFANOVIĆ O MASAKRU U ŽITIŠTU: Neočekivana tragedija, pucao iz ilegalnog oružja

Izvor: Kurir, 02.Jul.2016

...Prema prvim informacijama, Siniša je video svoju suprugu, sa kojom se nedavno rastao, sa novim partnerom, posle čega je otišao kući i uzeo kalašnjikov..Vratio se, izvadio pušku, pucao tri puta u vazduh, a onda ubio svoju suprugu Dijanu Zlatić (30), njenu drugaricu Jovanu Popović (20)..Siniša...

Nastavak na Kurir...

HOROR KOD ZRENJANINA: Pobio goste kafića!

Izvor: Mondo, 02.Jul.2016

Pet osoba je ubijeno, a 20 ranjeno u pucnjavi u kafiću!..Foto: MONDO..  Pet osoba je ubijeno i 20 ranjeno u selu Žitište kod Zrenjanina kada je muškarac ušao i kafić i počeo da puca, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović...On je za Radio-televiziju Srbije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.